miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Ce puteau să viziteze și să vadă delegații europeni la Arad?

  de Special Arad | 23 martie 2018, 3:21 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  6

  Pornind de la un interviu al primarului nostru din care, din nou, nu aflăm mai nimic, ascultăm doar fraze sforăitoare cu care ne-am obișnuit deja, coroborat cu nemaipomenita Plenară de primăvară a Adunării Regiunilor Europene găzduită de Aradul înzăpezit în 20-22 Martie, din care iarăși nu am înțeles nimic, având în vedere noua limbă de plastic a administrației noastre locale, ne-am gândit să facem noi ceva util și de viitor, întrebând arădenii, oare ce aveau de vizitat delegații europeni în Arad.

  Având în vedere, desiguri, „realizărili” de care face atâta caz primarul și care sunt într-adevăr multe, mai ales dacă le tot repetă la fiecare ocazie. Nemaivorbind de faptul că Domnul Cionca, împins puternic din spate de Falcă via Ando, ne povestește și de alte vizite viitoare, în mai, de exemplu, va avea loc la Arad o saptămână a Diplomației, Economiei și Culturii, în această ordine, la care vor veni delegați din Ungaria și China, Serbia, Italia, Polonia, Belgia, ca de Republica Moldova să nici nu mai pomenim.

  Unde ar fi bine să fie duși acești oameni să vadă Aradul și dincolo de imaginația febrilă a Domnului primar?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce puteau să viziteze și să vadă delegații europeni la Arad?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Toate obiectivele propuse spre vizitarte sunt exact ceea ce ne trebuia ca sa „castigam” competitia pentru capitala INculturala europeana in 2021, marturisesc ca mi-a fost greu sa aleg doar un singur obiectiv pentru a vota, Teatrul Vechi cel mai vechi teatru cu reprezentatii in limba romana din Transilvania, unde a performat ca si sufleor chiar si luceafarul poeziei romanesti Mihail Eminescu.Cetatea sa nu mai vorbim si poate in tandem puteam sa ii ducem si pana la Alba Iulia sa vada Cetatea Alba Carolina ca in gazetele de pe vremea comunista cu „Asa DA si asa NU”, nu mai e nevoie sa spun unde ar fi Aradul…Complexul Indagrara (Neuman) Bidi e si asta un exemplu perfect despre cum stim sa ne respectam inaintasii, unul dintre cei mai mari vizionari in ceea ce priveste viitorul acestui oras, in drum spre Indagrara obligatoriu o oprire la Stadionul UTA ca doar e cel mai vechi stadion din tara construit atunci la inceputuri cu gazon englezesc ca Francisc Neuman s-a indragostit de fotbal in timpul studiilor sale facute in Anglia. Despre Carterul Alfa nici nu mai pot sa spun nimic, aici locuiesc si ma lovesc zilnic de Gradina Zoologica in Aer Liber tip Alfa Arad. Monumentul Unirii in Anul centenarului este un obiectiv obligatoriu (poate se hotarasc autoritatile unde il amplaseaza in urmatorii 50 de ani si il inauguramcu mare fast in 2068 ?! Da respectul nostru pentru mostenirea lasata de austrieci este mare, ma intreb daca le trimitem macar mesaje de multumire ca la 100 de ani de cand ne-am desprins de Viena si de administratia austriaca ei se obosesc inca sa ne trimita notificari cand un obiectiv construit de ei iese din perioada de garantie?! Ce meseriasi pe vremeaaia sa dai 100 de ani garantie la un pod, acum se da DOI ani garantie la o autostrada si intra in reparatii de cele mai multe ori in primele sase luni de la inaugurare…cum am putea sa-l inviem pe Apolodor din Damasc si sa-l clonam sa-l facem profesor pe la toate facultatile de inginerie in constructii din Romania?!

   +10 voturi
   +1
   -1
   • Ați tradus perfect abordarea noastra mai jucăușă, poate nițel cinică, însă de un cinism pornit din amărăciunea care ne cuprinde văzând cum ne scapă oportunitățile din mână datorită unei administrații care nu își acceptă limitele, dimpotrivă se baricadează după un narcisim de prost gust și în mod evident păgubos pentru oraș și oamenii săi.

    +4 voturi
    +1
    -1
    • o parere–un oras de proletari,cu universitati de si pentru proletari nu poate sa aiba un alt nivel la primarie,din nefericire nivelul media din arad este sub- proletar,contracandidatii la alegeri total debusolati,penibili;aradul traieste inca din inertia raposatului imperiu!! in rest 100 de ani de decadere!!!

     +4 voturi
     +1
     -1
     • Da, aveți multă dreptate, doar nu toată.
      Am scris destul despre asta pe aici, totusi Aradul a stat binisor, cel puțin proletar-industrial, si după Imperiu.
      Decăderea dramatică este cea din ultimul deceniu sau, ca sa fim mai exacti, din perioada postceaușista și care a început cu distrugerea industriilor traditionale: mașini-unelte, material rulant, mobila, textile, alimentara. În loc să fie modernizate, aceste capacitați de productie au fost devalizate si văndute-furate,
      Iar cu asta am ajuns la oportunitati ratate: nu a fost adus în locul lor nimic, doar intreprinderi geni Takata de asamblare, nu s-a investit in agricultura – zona a trait din asta bine-mersi pana pe la mijlocul secolului XX – cu tradiții în cereale și prelucrarea lor, legumicultură, vezi rosiile din Macea, varza de Socodor etc.
      Pe urma, ca să n-o lungim, proiecte esuate pe linie: Capitala Culturala, Capitala Verde, Cetatea, Orasul Vechi (istoric), turismul, având în vedere și autostrada, cu alte cuvinte nicio investitie lucrativa, de viitor, ci doar „bișnițuri” din care câstigă doar cei care, fiind in administratie, le dă „unda verde”.
      Si pentru ca vorbiti de media, la care ma știu și particip: da, media arădeana este la ora actuală sub orice critică, dar nu mai rea decăt cele din alte orașe de acest rang, însă si aici am avut prioritati, chiar nationale: Intersat a fost primul studio particular din tara care a inceput sa transmita in August 1994, Observatorul arădean a avut de asemenea prima redactie computerizata si in retea din tara, fiind și publicatia locala cu cea mai mare crestere dupa aparitie, singura din tara cu abonament direct la Reuters, cu alte cuvinte, oameni ar mai fi si in economie si in administratie si in media…
      Raul este mai profund și nu se refera doar la Arad, aici, fiind situatia mai „marginala” si avand in vedere trecutul, efectele se simt mai tare cumva

      +2 voturi
      +1
      -1
  2. Temele sondajului sunt mult prea puține, față de noianul de ruine și de aspecte negative care ilustrează și definesc (da, am zis bine) administrația Falcă&PD/PDL/PNL. Importantă este însă propaganda. Toate – dar absolut toate – evenimentele organizate de conducerile primăriei și C.J. Arad sunt de fațadă. Imagine pentru Falcă și trupa lui. Nimic durabil, nimic temeinic, nimic de reținut. Pot da oricâte exemple vreți, de la șușanele așa-zis culturale din centru, din cartiere și din județ (prost gândite și prost organizate de persoane nepricepute), până la evenimentele administrativ-comunitare la care invitații (români sau străini) sunt puși să declare (sau li se interpretează declarațiile) cât de frumoase și de bine administrate sunt feudele falko-cionkiste. În realitate, totul e varză. Nu e nevoie să dau exemple în acest sens, oricine poate vedea cu ochiul liber doar plimbându-se pe străzile Aradului sau riscând să-și rupă mașina pe drumurile județului. Dar iată că le-a picat din senin un țap ispășitor: guvernul PSD, care n-a mai alocat nuș-ce bani Aradului, motiv super pentru Falcă and co. să se dezvinovățească de orice critică. Desigur că nici pesediștii nu-s mai buni, au și ei hoții și mincinoșii lor, aici și la București. Dar noi, cetățenii, ce să facem? S-a văzut că votul nu-i o soluție, oricine vine la putere ne întoarce spatele. Ne mai rămâne răscoala, ca pe vremea lui Horea (sau ca a celor de la Horia).

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.