luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Consilium aeternum”, acordată inconfundabi… ăăă, pardon, incompatibilei Geanina

  de Special Arad | 5 ianuarie 2019, 1:23 PM | Pamflet

  0

  Nu puteam s-o ratăm pe doamna Geanina, fostă Pistru, actuală Pistru, nu-i așa? Doamna Geanina este, după cum bine știți, de profesie consilier.

  Cum nu știți? Păi este consilier de când se știe și va fi în continuare consilier întru eternitate. Și al cui vrea ea, ca să ne înțelegem! Fiindcă unde-i banu’ și puterea, e și Geanina consiliera.

  A fost mai înainte consilier în Consiliul Local Municipal Gheorghe Falcă, până s-a certat cu tanti Ani, aceasta din urmă lovind-o peste ceafă cu incompatibilitatea, la fel cum orice gospodină desăvârșită își trosnește peste cap, cu o tigaie folosită, soțul venit beat acasă la ora 3 dimineața.

  Dar doamna Geani nu se lasă cu una, cu două, iar după ce a picat în noroi din cauza loviturii aplicate de tanti Ani, a zis că se spală ea pe mâini cum știe mai bine. Și unde e rost de mai multă apă, decât la Companie. Cum ce companie? Compania de Apă.

  Ori, cum consilierului îi șade bine cu funcția, cu banu’ și cu Gheorghe, doamna Geani s-a făcut, peste noapte, consilier în împărăția altui Gheorghe… Bănățean.  Să fie primit, zic!

  Dar cum celălalt Gheorghe a rămas fără consilier pe probleme alfabetice, a fost imperios necesar (nota redactorului, în atenția lui Gheorghe și a Geaninei – imperios vine de la „neapărat”, nu de la „împărat”) ca Doamna de Fiere să revină la Palat. Astfel că, în paralel, doamna Geani servește și deservește doi Ghiorghi. Sau, mai bine zis, de la unul își ia banii, iar la celălalt se face că lucrează.

  Gurile rele spun că, în paralel, doamna Geani îl consiliază și pe domnu’ Bîlcea, ce-i drept nu pe bani, ci pe ochi frumoși, dar noi nu credem treaba asta, fiindcă pe el nu-l cheamă Gheorghe, ci Sergiu Ovidiu. Dar nu mai contează și, vorba unui alt rege, „ai, n-ai treabă, consiliezi”.

  Și-i acordăm (nu-i înmânăm, că nu știm pe unde și-a mai băgat mâinile în ultima vreme) astfel, dimploma „Consilium aeternum”, doamnei Geanina, cea cu consiliatul.

  DIMPLOMA CONSILIUL AETERNUM GEANINA PISTRU

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  Din anul 2017, acordăm o singură Dimplomă cu +, o Dimplomă pozitivă, pentru cineva care într-adevăr merită stima și atenția noastră. Restul… e cam can-can!

  Vezi aici toate Dimplomele anului 2018!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.