DIICOT a reținut doi bărbați din Târnova pentru trafic de cannabis. Aceștia aveau plantații în Târnova și Zăbalț

  de Special Arad | 29 mai 2018, 1:35 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  (foto: arhivă DIICOT)

  Comunicat. La data de 28.05.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad au surprins în flagrant pe inculpaţii Cocan Beniamin şi Cocan Aurelian în timp ce cultivau 34 plante de cannabis în extravilanul localităţii Târnova, jud. Arad.

  Din investigaţiile efectuate în cauză s-a reţinut că inculpaţii Cocan Beniamin şi Cocan Aurelian au folosit şi o altă locaţie situată pe raza judeţului Arad, respectiv în extravilanul localității Zăbalț, com.Ususău, jud.Arad unde au mai cultivat 126 plante cannabis.

  Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la imobilele folosite de către inculpaţi au fost identificate şi ridicate 17 fire de cannabis, în ghivece, ce urmau să fie plantate, 1.005 grame masă vegetală uscată de cannabis (rămasă din 10 plante de cannabis cultivate împreună de cei doi inculpaţi în cursul anului 2017), precum și 323 de recipiente utilizate pentru cultură și soluții pentru întreținerea acestora.

  La data de 28.05.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Cocan Beniamin şi Cocan Aurelian, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Criminalistic.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In tara asta extrem de multi oameni nu-si pot asigura un trai decent.Daca in Olanda,unele state din SUA, America de Sud,cateva tari asiatice,se cultiva si se comercializeaza legal,ca ce chestie sa fie interzis la noi? Creati locuri de munca sau facilitati pt.un trai decent tuturor cetatenilor tarii si atunci se schimba optica.Toti avem doar una bucata viata,si vrem sa ne si bucuram de ea,nu doar sa fim exploatati si abrutizati de un sistem cretin.Nu va amagiti cu “anestezicele” religioase,politice deoarece in 2000 de ani a avut loc doar o singura inviere.In rest…materie organica.Suna urat,dar este realitatea obiectiva.

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Dar milițienii de la sectia 2 micalaca ce aveau și ei cultura de canabis și survolau cu drona zona respectiva aia dc nu sant dați exemplu și dați afară din politie sant o rușine pt tara asta. Și sant mulți care fac tot felul de ilegalități se mai și folosesc de haina statului. Rușine și pt cei ce le țin spatele și îi acoperă.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.