Update Deși ministrul Vela a anunțat că Vama Turnu va fi închisă, ea încă este deschisă. Ce spun reprezentanții Poliției de Frontieră

  de Lucian Dănilă, Andrei Fuliaș | 12 martie 2020, 10:01 PM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  1

  S-a luat decizia ca Vama Turnu să fie închisă în plină perioadă de pandemie datorată coronavirusului. Decizia aparține Ministerului Afacerilor Interne, care a anunțat în această seară închiderea unor puncte de trecere a frontierei cu un trafic redus.

  Măsura a fost luată pentru a ține sub control problemele legate de COVID 19. Mulți arădeni care au domiciliul în localitatea maghiară Battonya, sau în împrejurimile ei, vor fi afectați de această decizie, aceștia fiind practic obligați să ocolească pe la Nădlac sau pe la Vama Vărșand pentru a intra în țară.

  Nu se știu încă mai multe informații legate de momentul în care va fi închisă, dar cel mai probabil măsura va fi aplicată încă de mâine.

  Punctele de frontieră care urmează a fi închise sunt următoarele:

  Ungaria: Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai.

  Ucraina: Sighet

  Bulgaria: Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet

  Republica Moldova: Rădăuți Prut și Oancea

  Serbia: au fost închise unilateral de autoritățile sârbe: Porțile de Fier 2 , Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin si Naidăș.

  Puteți asculta AICI toată declarația susținută de ministrul Vela.

  UPDATE

  Încă de aseară, de când ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că mai multe puncte de trecere a frontierei vor fi închise, printre acestea numărându-se și Vama Turnu, toate instituțiile de presă au preluat acest anunț și l-au multiplicat, pentru informarea cetățenilor, iar aici ne includem și pe noi.

  Este binecunoscut faptul că punctul de trecere a frontierei de la Turnu este unul extrem de tranzitat de cetățenii români care locuiesc în Battonya și alte localități din Ungaria. De atlfel, prin Vama Turnu ajung în Arad câteva sute de muncitori din zona industrială a Aradului. Ei bine, cum era de așteptat, oamenii s-au panicat și au început să caute alte variante de trecere a frontierei, crezând, pe bună dreptate, că ministrul Vela nu se joacă cu declarațiile și că Vama Turnu va fi închisă imediat. Totuși, autoritățile nu știau aseară ce răspunsuri să dea jurnaliștilor atunci când erau întrebați concret când se va închide Vama Turnu, pentru că nu au primit nici ei date concrete.

  Așadar, cel puțin deocamdată, Vama Turnu nu este închisă. Astăzi, cei care au dorit să treacă prin respectivul punct de trecere a frontierei au putut-o face liniștiți.

  În acest sens, am luat legătura cu reprezentanții Poliției de Frontieră, curioși și noi, totuși, când se închide Vama Turnu sau dacă se va mai închide.

  Într-un mod cât se poate de sincer, persoana care ne-a răspuns la telefon ne-a explicat că știe despre această decizie de închidere a anumitor puncte de trecere a frontierei, doar că nimeni nu știe, nici până acum, când se va întâmpla acest lucru. Totuși, acesta părea destul de sigur că Vama Turnu se va închide, căci, exact așa cum ziceam și noi, doar nu se joacă ministrul Vela cu declarațiile.

  „Este o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din data de 12.03.2020, hotărâre în care este precizat aprobarea închiderii temporare, pe o perioadă determinată de 30 de zile, a mai multor puncte de trecere a frontierei. Printre acestea se numără și Vama Turnu, despre care întrebați dumneavoastră. Din păcate, când anume va începe această perioadă, nu aș putea să vă precizez. Într-adevăr, punctul de trecere a frontierei de la Turnu încă funcționează. Cu siguranță se va închide Vama Turnu. Nu cred că domnul ministru Vela se joacă cu declarațiile”, ne-a precizat un reprezentant al Poliției de Frontieră Române.

  Așadar, Poliția de Frontieră dă asigurări că Vama Turnu se va închide. Când, însă, rămâne de văzut… sau rămâne să ajungeți în vamă și să vă treziți doar că s-a închis.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.