De ziua sa de naștere, lui Aurel Ardelean, părintele Universității Vasile Goldiș, i s-au dat limbi de toată jena

  de O. Peniță | 7 July 2014, 9:32 AM | Culise | Recomandările editorilor

  7

  Din ciclul „Ardelean suntem toți”… vineri, 4 iulie, de ziua Americii, toată suflarea academică și nu numai l-a sărbătorit pe rectorul Universității de Vest Vasile Goldiș. Acesta, profesorul Aurel Ardelean, a împlinit o respectabilă vârstă… Drept pentru care a dat de băut la cine s-a nimerit prin preajmă. Și cum s-au nimerit destul de mulți, că, de, numai cu asemenea ocazii poți pupa poala popii… așa, în văzul lumii, cheltuiala pentru cheful de la Continental a fost una pe măsură…

  Însă nu la banii pe care i-a stricat rectorul vrem să facem referire, ci la altceva…  La cum poate fi stricat un chef de niște angajați, pentru care limba nu e niciodată atât de lungă cât ar fi nevoie ca să arate șefului recunoștința lor sau… prefăcătoria lor.

  Ei bine, domnilor și doamnelor, „lovitură de imagine” (înainte de deplasarea la Continental) în Aula Magna a Universității Vasile Goldiș! Cică rectorul trebuia să aibă parte de o mare surpriză în momentul în care pe ecranul proiectorului instalat în sală apăreau (și au apărut!) o serie de fețe cu statut de personalități (nu negăm asta, dar nici nu băgăm mâna-n foc), acestea întrecându-se, rând pe rând,  în „a da limbi” în direct – prin mesaje video – rectorului Ardelean, neuitând în același timp să-și ceară scuze de la acesta în cazul în care vreodată i-ar fi greșit… Nimic mai grețos, nimic mai urât pentru o zi de naștere!

  Și, chiar dacă am fost obișnuiți cu asta, să știți că nu e vorba despre cultul personalității. Din câte am auzit, rectorul, sau președinte cum i se spune mai nou, Aurel Ardelean chiar nu știa despre momentul penibil pregătit de câțiva dintre supușii săi și nici nu i-a plăcut momentul… Motivul? Motivele? Nu știm exact, dar numai două pot exista: 1. Penibilul situației… căci, doar gândiți-vă!, cum se poate simți un om normal la cap când, de față cu o mulțime de persoane, trebuie să se arate încântat și excitat de lingușelile și laudele care i le aduc niște semeni de-ai lui… 2. Datorate faptului că primarul Gheorghe Falcă și președintele Universității Aurel Vlaicu, Lizica Mihuț, nu i-au transmis mesaje video…

  Și haideți să mai dăm o mostră de grețoșenie… de-a dreptul diabetică. Băi, oameni buni… bă, dragi colegi – cum Dumnezo să dai titlul ăsta: „În onoarea Profesorului univ. dr. AUREL ARDELEAN, Preşedinte şi Rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Membru în Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii al Academiei Române – UN OM CU UN DESTIN EXCEPŢIONAL” – cum?! :))

  Domnule Ardelean… La mulți ani sănătoși! Dar chiar de dragul sănătății tale, dă domnule afară potăile alea!…

  Fotografia?…. DA! limbile sunt CERTIFICATE!!!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Draga Ovidiu, din pacate dorinta de a primi limbi, este una impusa chiar de d-nul Ardelean dea lungul timpului in aceasta universitate. O spun in cunostinta de cauza, lucrand in aceasta universitate. Un fapt simplu, pentru cine viziteaza campusurile Goldis. Uitati-va la pozele expuse. La toate tablourile, in mijloc se afla o poza cu d-nul Ardelean. Cerinta personala a acestuia. La campus exista un muzeu in memoria lui Vasile Goldis. Jumatate din acesta este populat cu busturi, poze, alte bullshituri a lui Ardelean. Va mai dau exemple??

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Cratima se intrebuinteaza in abrevierea pronumelor de politete compuse si a formelor de politete (ce se utilizeaza singure sau insotite de apozitii): d-lui (dumnealui); d-ei (dumneaei); d-ta, d-tale (dumneata, dumitale); d-sa, d-sale (dumneasa, dumisale); d-lor (dumnealor); D-lui (Domnia lui); D-sa (Domnia sa); D-ta (Domnia ta) etc.

    Te bagi in seama ca sa zic asa. Mai bine da un click și ieși de pe pagina. Of

    +9 voturi
    +1
    -1
  2. Propun o vizită și în tabăra cealaltă (deși știu că nu apare comentul). Credeți că lizi(u)ca din Uav-ul minunat e la polul opus? Toți au escaladat spre vârf cam în același mod, orgoliile de capi ai universităților sunt aceleași, leaturile apropiate. Care-i baiu atunci?! Istorii (ne)academice se pot spune despre ambii. Părerea mea – plus!
   Sănătate ambilor și ”La mulți ani pt Aurel Ardelean!”.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.