Curtea de Conturi a găsit nereguli financiare și la DSP Arad

  de Raluca Medeleanu | 13 august 2020, 2:27 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  După ce Consiliul Județean Arad a fost „luat sub lupă” de Curtea de Conturi din cauza banilor publici cheltuiți în perioada stării de urgenţă, iată că o altă intituție a statului din Arad este depistată cu nereguli.

  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad, alături de Direcția din Alba, Olt, Argeş, Botoşani, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi şi DSPMB figurează în raportul realizat de Curtea de Conturi cu probleme. Instituțiile ar fi efectuat în perioada stării de urgență (martie – iunie) o serie de cheltuieli ilegale, unele dintre ele ar fi plătit ore suplimentare care depășesc norma legală unor persoane care nu au fost implicate în lupta împotriva Sars-Cov-2, altele ar fi majorat salariile nejustificat sau ar fi plătit prea mult pentru carantinarea persoanelor venite din străinătate.

  La DSP Arad, Curtea de Conturi a observat că s-au efectuat plăți neconforme pentru acoperirea costurilor de transport a cetățenilor asimptomatici sosiți în România din zonele roșii, fără să existe sursă de finanţare necesară încheierii angajamentului legal, iar contractele fiind întocmite cu o întârziere de 28 de zile de la data la care erau înregistrate ordinele de plată. Mai mult, serviciile de carantinare oferite de DSP Arad au fost calculate la numărul locurilor de cazare (64 de persoane), în loc să fie calculate la numărul de persoane care erau propriu-zis cazate (53.000 lei).

  Bugetul de stat a fost păgubit astfel, la nivel național, prin aceste ilegalități ale Direcțiilor de Săntate Publică, cu 1,2 milioane de lei, potrivit calculelor Curții de Conturi.

  Citește și:

  Consiliul Județean Arad – amendat cu o sumă „senzațională”! Curtea de Conturi Arad impută instituției nerespectarea procedurii de achiziție publică

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.