luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Consiliul Județean Arad – amendat cu o sumă „senzațională”! Curtea de Conturi Arad impută instituției nerespectarea procedurii de achiziție publică

  de Mihai Todoca | 30 iulie 2020, 7:48 AM | Dezvăluiri | Știri Arad

  2

  Curtea de Conturi a României, filiala Arad, a făcut un popas săptămânile trecute la Consiliul Județean Arad, a controlat documente și a tras concluziile de rigoare. Astfel, i-a „trântit” CJ-ului o „uriașă” amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea procedurii de atribuire a contractelor de achiziție publică, în perioada 06.04-18.05.2020, contracte de sute de mii de lei.

  Mai exact, Consiliul Județean a atribuit un număr de 23 de contracte având ca obiect achiziția publică de echipamente medicale, inclusiv servicii de instalare a echipamentelor și de instruire a personalului privind utilizarea lor, dar fără să facă publice aceste anunțuri de atribuire.

  Din totalul de 23 de contracte, o firmă din București, S.C. BTL Aparatură Medicală S.R.L.  a prins 16 astfel de contracte în valoare de 1 487 143 RON, transformat în euro ajunge la 360.000.

  Totuși, Consiliul Județean Arad se poate considera norocos sau… „norocos”… auditorii externi fiind nici indulgenți, dar nici extrem de duri când au aplicat sancțiunea de 10.000 de RON, dat fiind faptul că amenda minimă este de 5 000 de RON, iar cea maximă de 30 000 RON.

  Astfel, Consiliul Județean a zis „Bogdaproste, mulțumim, săru mâna” , iar la mențiuni a și spus-o cât se poate de clar: „Nu avem obiecțiuni”.

  Avem noi una, însă, la mențiuni ne referim: Cum a uitat Consiliul Județean să publice aceste anunțuri? Celui care ne oferă răspunsul, promitem o „Eugenia”.

  Cât despre alte aspecte din raportul „Curții”, revenim. Asta pentru că e cam mult de aprofundat și studiat.

  Citește și: Banii pandemiei. Care sunt hotelurile norocoase din Arad și câți bani au primit acestea de la stat în perioada stării de urgență!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.