Update Cum era de așteptat, Takata anunță falimentul pentru mai multe divizii

  Titlul inițial (19.06.2017): Japonezii de la Takata ar putea să anunțe insolvența companiei!

  Takata, compania japoneză celebră pentru airbag-urile cu probleme care se regăsesc pe maşinile a 19 mărci auto, va cere intrarea sub protecţia legii falimentului și se va restructura, spun surse citate de Reuters. Din cauza defectelor de producție au fost inlocuite zeci de milioane de airbag-uri din 2008 și până în prezent.
  Takata va anunta saptămâna viitoare că intra sub protecția legii falimentului, spun sursele și așteaptă salvarea din partea companiei americane Key Safety Systems Inc care va cumpăra o parte dintre activele companiei.
  Publicatia japoneza Nikkei scrie ca grupul american va prelua operatiunile Takata pentru 1,6 miliarde dolari și va continua să producă airbag-uri, centuri de siguranță și alte componente.
  Takata are datorii de peste 850 milioane dolari către constructorii auto și acestia sunt îngrijorați de faptul că mai sunt 20 de milioane de airbag-uri de înlocuit, însă Takata nu are cum să le produca repede și recall-urile se vor prelungi până în 2019.
  Scandalul airbag-urilor a pornit de la faptul că, din cauza unui grad de umiditate mai ridicat al capselor pirotehnice, pot exploda/declanșa mai puternic decât ar fi normal, aruncând shije spre oamenii aflați în mașină.
  Datele arată că din cauza defectelor de fabricație au fost 16 decese și 180 de persoane au fost rănite în accidente. Estimările de până acum arată că ar fi afectate 50 de milioane de mașini și 100 de milioane de airbag-uri.
  Honda este cel mai mare client al Takata și încă din 2008 face rechemări din cauza defectelor de fabricație.

  Surse: Reuters, BBC


   

  UPDATE – Cum era de așteptat, Takata anunță falimentul pentru mai multe divizii

  Producătorul de componente auto Takata a cerut falimentul diviziile companiei din Statele Unite și din Japonia. Conducerea companiei spune că, cel puțin deocamdată, diviziile din Europa, printre care se află și fabricile din Arad, nu vor avea de suferit. Acest lucru le-a fost transmis angajaților din Arad încă de săptămâna trecută, atunci când au fost asigurați că nu vor avea de suferit în urma a ceea ce se întâmplă în diviziile SUA și Asia (vezi documentul atașat mai jos).

  Compania se află în fața unor pierderi de miliarde de dolari, după ce au existat o sumedenie de probleme cu airbagurile unor automobile, în urma cărora au fost înregistrate 17 decese la nivel mondial.

  Sursa: BBC

  19250018_1413388718729684_1937573900_o 19403425_1413388772063012_1695471163_o

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.