miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Marin Lupaș, consilier local municipal independent

  de - | 28 februarie 2017, 1:08 PM | Undeva

  0

  Fiind încă de anul trecut pentru amenajarea unui parc în locul rămas vacant după demolarea fabricii Tricoul Roșu,Marin Lupaș solicită colegilor din Consiliul Local Municipal mai multă claritate. Acesta se referă la eliminarea prevederilor privind servicii comerciale sau parcare din textul proiectului de hotărâre care va mandata municipalitatea să intre în negocieri cu proprietarii terenului.

  „Am fost de acord cu soluția unui parc în zona Tricoului Roșu de când a apărut ideea pe agenda administrației locale în toamna anului trecut. Am apreciat această inițiativă și când a fost deschis subiectul monumentului Marii Uniri. Chiar mă bucur că Primăria a răspuns pozitiv solicitării mele de la începutul lunii pentru a demara procedurile de achiziție, mandatarea unor reprezentanți ai administrației locale să discute cu proprietarii, procedurile legale de stabilire a prețului și așa mai departe”, spune consilierul independent.

  „Însă se strecoară inutil niște prevederi. Cred că atunci când venim în fața arădenilor cu un proiect important cum este un parc nou, trebuie să dăm dovadă de claritate. Ori articolul 4 din proiectul de hotărâre înaintat de Municipalitate conține câteva neclarități cum ar fi `zonă de servicii comerciale` sau `parcări`. Acestea trebuie scoase, este vorba de o negociere serioasă care urmează cu proprietarii de acolo. Oricum nu mai este nevoie să detaliem noi la nivel local ce conține un parc, acesta fiind definit foarte clar de către Legea 24/2007 actualizată şi republicată, privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, Art.4, litera a: parc = spaţiu verde, cu suprafaţa de minimum un hectar, format dintr-un cadru vegetal specific şi din zone construite, cuprinzând dotări şi echipări destinate activităţilor cultural-educative, sportive sau recreative pentru populaţie”, subliniază Lupaș.

  Consilierul a depus în acest sens un amendament care prevede modificarea articolului 4 după cum urmează: `Pentru terenul identificat conform art. 1, se stabilește ca după achiziționare să primească  destinația de parc.`

  „Dacă colegii din Consiliu vor să fim și mai preciși, cel mult putem adăuga pe lângă parc și sintagma `muzeu în aer liber`, conform definiției acestuia din aceeași lege menționată anterior.  Însă trebuie să ia în considerare, și aici mă adresez în special celor de la PNL, că dacă se ajunge la procedura exproprierii de care făcea vorbire primarul Falcă, proiectul trebuie să fie din punct de vedere legal cât mai specific: nu putem să spunem că vorbim de parc și de fapt vor fi alte zone de servicii comerciale, parcări, ateliere”, declară consilierul Marin Lupaș.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.