Viitoarea (îndepărtată) pasarelă de la Trei Insule „înghite” încă 90.000 lei din bugetul local

  de Raluca Medeleanu | 23 iulie 2020, 12:50 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Ședința CLM de astăzi / plan al viitoarei pasarele

  Așa cum a promis în urmă cu mai bine de o lună, Marin Lupaș continuă să deschidă subiectul viitoarei pasarele pietonale de la Trei Insule la fiecare final de ședință a Consiliului Local Municipal, fiind pe departe cel mai vocal consilier pe problema din zona respectivă. În ședința de astăzi el a continuat să atenționeze municipalitatea despre pericolul pe care îl reprezintă șubredul pod de pontoane.

  Amintim că în urmă cu o lună, debitul Mureșului a dus la ruperea podului respectiv, oamenii de acolo fiind nevoiți să intervină pentru punerea lui în siguranță până când, după aproximativ o oră, au sosit cei de la ISU și de la Primăria. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Vara este însă lungă și meteorologii anunță adesea furtuni, iar planul pentru o nouă pasarelă pare la fel de departe de pus în practică. Un singur nou pas a mai avut loc în prezent: consilierii au votat suplimentarea sumei pentru studiul de fezabilitate.

  Motivul pentru care Primăria nu a reușit nici acum întocmirea studiului anunțat încă din 2017 este – potrivit Elenei Portaru, șef serviciului edilitar – că nicio firmă nu a considerat atractivă nici măcar ultima ofertă a Primăriei (lansată în 13 iulie). Astfel, în ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal s-a votat o rectificare bugetară menită să aloce încă 90.000 lei în acest sens. Elena Portaru a afirmat că săptămâna viitoare urmează să se pregătească toate cele necesare pentru a publica un nou anunț pe SEAP, cu prețul actualizat la 120.000 lei.

  Citește și:

  Podul de la Trei insule este, momentan, aproximativ circulabil, dar în continuare… „să vedem” (citat la fel de aproximativ de la Primărie) | Foto

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.