sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: În timp ce Bîlcea s-a regăsit cu Geani în Grecia, Bibarț a găsit în sfârșit Aradul. Talpeș și Anghel, în luptă corp la corp

  de E. Nola | 2 septembrie 2019, 8:22 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  Dincolo de multele servituți și stupizenia intensă pe care o degajă fără întrerupere, Facebookul are și avantajele sale.

  Aflăm tot ce nu ne interesează, în timp ce căutăm ceva care ne-ar putea interesa într-o oarecare măsură și într-o lume în care interesantul a devenit mai important decât inevitabilul.

  E interesant, de exemplu, ce ne tot postează Dani Dascălu din Grecia, nimic esențial, dar interesant, mai ales că astfel mai aflăm și despre badgirlsurile sale din Arad. Tot așa, dar postat de alții, nu chiar de Sergiu sau Geani, am aflat și despre sejurul lor, tot în Grecia, așa cum am aflat despre alte nenumărate sejururi în locuri exotice, locuri pe care, de altfel, alții, fără aparate digitale și telefoane mobile și Facebook, le-au vizitat acum zeci sau sute de ani, cam pe atunci când aceste locuri mai însemnau și altceva decât plajă, soare și bere la purtător. Asta ca să nu mai vorbim despre meniul local, mereu același.

  Dar iată că suntem în septembrie, Sergiu și Geani au revenit mai demult, va veni și Dani Dascalu în curând, Domnul Răzvan Anghel revine de asemenea pe FB după o interdicție care a ținut, cum aflăm chiar de la Domnia Sa, aproape toată vara.

  69564983 2770299959700443 3083385321337913344 o

  Nu prea înțelegem noi ce au oamenii lui Zucky cu Domnul Anghel, în timp ce principalul său oponent, Domnul Talpeș, este lăsat să zburde ca pasărea cerului în universul virtual arădean. Cei doi, cei mai vocali oameni de partid de pe FB din Arad, se războiesc de o bună vreme, Domnul Talpeș apărând înverșunat și intransigent culorile liberal-naționale de sorginte falchiană, în timp ce Domnul Anghel, grădiștean de-al meu, apară la fel de intransigent și cu umor culorile încă neprecizate ale USR-ului în tandem cu cam inexistentul PLUS.

  Cu alte cuvinte lupta politică se întețește și la Arad odată cu sfârșitul sezonului estival, chiar dacă cei raționali și cu bani pe măsură pleacă de acum încolo pe un sfert de cost în acele locuri în care cei înverșunați în bine se bălăcesc și își fac selfiuri în plină dogoreală.

  69407086 2334709983278783 8605473899641044992 n

  Observăm această schimbare și din activitatea primarului post-Falcă, alintat mai nou pe aici simplu: „Bibi”, ceea ce nu e de ici-colo, indicând o anumită simpatie de care nu s-au prea bucurat politicieni arădeni în ultima vreme. Diminutivul pare la prima impresie o bagatelizare, dar poate fi și un alint, exprimând pe undeva un atașament dincolo de relațiile publice uzuale, o recunoaștere că, în ciuda scăderilor sale, el este de al nostru.

  Ultimul arădean aflat în aceasta ipostază a fost, cred eu, Avram Crăciun sau Abraham Christmas, așa cum s-a prezentat el unei delegații străine.

  Semne bune pentru Domnul Bibart, cel care trebuie să se lupte înainte de toate cu propriul partid, asta ca să nu spunem Falcă, pentru a deveni candidat la Primărie în fața lui Sergiu Bîlcea, cel care în afara susținerii de către Geani nu pare să aibă nici un atu în lupta cu Bibi.

  69232542 2328501360536727 2503651383048142848 o

  Dacă va câștiga lupta intestină, cea exterioară pare mult mai accesibilă, în fond, cel puțin deocamdată, nu știm de un contracandidat de anvergură.

  La PSD suflă vântul, mai precis nu mai fiforește, la USR/PLUS se desfășoară alegerile interne dintre cei șapte pitici, în frunte cu momeala Sergiu Vlad, celălalt de care a mai auzit lumea Facebookului fiind Domnul Stan de la teatru. Singurul politician local autentic apărut în ultima vreme, Doctorul Wiener, își vede deocamdată de treabă, ceea ce bine face, având în vedere vechea înțelepciune care ne arată cine te va mânca dacă te amesteci unde nu-ți fierbe oala. UDMR-ul, normal, nu contează decât în negocierile ulterioare votului, așadar, cel puțin deocamdată, singurul care ar putea însemna o concurență cât de cât fiind probabilul candidat local al tandemului central Ponta-Tăriceanu: Domnul Lupaș.

  60498538 840504152985895 3345646675950567424 o

  Ar fi o înfruntare lipsită de interes fiindcă cei doi candidați seamănă mult, mai ales prin bun simț și o anumită onestitate necaracteristică clasei politice neaoșe, însă au și metehne asemănătoare: o lipsă de anvergură evidentă care îi predispune de prea multe ori la compromisuri inadmisibile.

  Oricum, Bibi-Bibarț și-a schimbat sloganul, făcând evidentă hotărârea de a lupta până la ultimul cartuș pentru candidatură, a renunțat și la pilda din Henry Ford, a schimbat și poza, cea mai recentă cu sloganul pentru Arad înfățișându-l mult mai prezentabil, destins și oarecum hotărât. A mai punctat și cu denumirile unor parcuri, chiar dacă parcurile arată în continuare jalnic și face pe dracu-n patru să ne convingă că pentru el nemulțumirile arădeanului sunt precum vocea de pe Munte pentru Moise.

  Cam atât deocamdată, toamna se numără bobocii, spune o veche vorbă, deocamdată doar pe Facebook, acolo unde neimportantul agresiv vărsat la grămadă poate face diferența dintre cei care nu pot  fi luați în serios și cei care nu se iau în serios nici ei înșiși, o categorie simpatică pe FB, dar fără vreo utilitate în treburile publice.

  Johannis se îndreaptă neabătut spre cel de-al doilea mandat, nefiind deloc deranjat de circul din jur, în fond, zice el foarte nimerit: câinii latră, neamțul trece ca prin brânză.

  Bună în burduf de câine….

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.