vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comisia Europeană mulțumește cadrelor medicale din România care au mers voluntar să ajute bolnavii din Italia | Video

  de Raluca Medeleanu | 9 aprilie 2020, 10:26 AM | Coronavirus | Internaţional | Naţional

  0

  Comisia Europeană a postat astăzi pe pagina oficială de facebook un mesaj de mulțumire la adresa doctorilor și asistenților medicali din România care au plecat să facă voluntariat în Italia, în Milano și Lecco, pentru a ajuta colegii de acolo în lupta împotriva pandemiei de Coronavirus.

  „Suntem cu toții parte a familiei Uniunii Europene. Sincere mulțumiri echipelor de medici și asistenți medicali din România care fac voluntariat prin EU Civil Protection Mechanism, pentru a ajuta colegii din Italia, de această dată din orașul Lecco. Mai este deja încă o echipă românească care face voluntariat în Milano”, spun reprezentanții Comisiei Europene, pe pagina de Facebook.

  Mulțumirile sunt însoțite de un scurt material video prin care sunt lăudate echipele românești:

  Uniunea Europeană alocă 682 milioane de euro pentru Inspectoratul General de Situații de Urgență din România

  În ceea ce privește sprijinul pe care îl alocă Uniunea Europeană pentru România pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus, menționăm că la sfârșitul lunii trecute Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și secretarul de stat Raed Arafat au semnat un document ce prevede cea mai mare finanțare primită până acum de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Astfel, 682 de milioane de euro aprobați de Comisia Europeană în urma demersurilor de urgentare depuse de Ministerul Fondurilor Europene vor fi direcționați și către măsurile imediate de combatere a răspândirii COVID-19.

  Concret, 44 de unități subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 7 unități ce țin de Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI (IGAv), precum și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) vor beneficia de echipamente ce cresc capacitatea de răspuns de la 13,50 de minute (cum era înregistrat în 2018) la 12,06 minute datorită performanțelor tehnice superioare dar și eficientizării modului de gestionare a intervențiilor, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

  ”Fondurile europene sunt alocate prioritar în această perioadă pe trei paliere: măsuri imediate pentru sănătate ce cumulează 350 de milioane de euro alocați achiziționării de echipamente medicale și teste COVID-19 de către unitățile spitalicești, cărora li se adaugă cei 682 de milioane deblocați astăzi pentru IGSU. Am reușit, așa cum am promis în ședința de guvern din data de 18 martie, să deblocăm și să finalizăm acest proiect prioritar pentru sănătatea românilor. Al doilea palier ce se bazează pe finanțarea europeană este piața de muncă. 300 de milioane de euro au fost alocați persoanelor afectate de șomajul tehnic, adică aproximativ 620.000 de salarii de care beneficiază Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Al treilea palier are în vedere măsurile obligatorii pentru revigorarea economiei românești când cadrul social va permite peste câteva luni. Le mulțumesc colegilor din Minister care lucrează deja la aceste pachete de proiecte”, a explicat ministrul Marcel Boloș viziunea investirii banilor europeni de care dispune România în această perioadă specială.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.