CJA vrea Aradul ca destinație atractivă de city-break și caută prăjitura, mâncarea și vinul simbol al orașului

  de Special Arad | 5 februarie 2020, 7:01 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Vicepreședintele Consiliului Județean, Răzvan Cadar, și directorul Departamentului de Comunicare a aceleiași instituții, Andrei Ando, au susținut astăzi o conferință de presă în care au dorit să sublinieze care sunt principalele strategii pentru dezvoltarea turismului.

  „Trei noi aspecte ale turismului arădean, pregătite pentru anul 2020:
  – revitalizarea site-ului de prezentare turistică a judeţului ( www.visitarad.ro care are versiune în limba română, engleză și germană).
  – crearea unui catalog al valorilor materiale şi imateriale ale judeţului Arad, în plan istoric, cultural, tradiţional, sportiv etc.
  – transformarea Aradului într-o destinație atractivă pentru un city-break.
  Totodată, pregătim o serie de evenimente: în luna mai va avea loc un concurs pentru desemnarea prăjiturii simbol a Aradului, în luna august va avea loc un concurs culinar pentru stabilirea preparatului simbol al gastronomiei arădene, iar în luna octombrie se va desemna vinul Aradului”
  , spune Răzvan Cadar.

  Despre căutarea prăjiturii simbol a Aradului nu putem decât să ne bucurăm, întrucât putem astfel concluziona că ideea gogonată cum că vestita prăjitură Șuhaida e invenție arădeană a ieșit, în sfârșit, din mințile aleșilor noștri locali, după ce în anul 2015 institau pe această idee. Pe atunci, noi, cei de la Special Arad, am demontat „mitul”, demonstrând că, de fapt, rețeta respectivă aparține cofetarului Suhajda József, care și-a deschis prima cofetărie la Szeged (Ungaria), în anul 1910.

  Citește și:

  Asociația Arad 2021 a furat ciocolata ungurilor

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „… în luna august va avea loc un concurs culinar pentru stabilirea preparatului simbol al gastronomiei arădene …” și cine o să jurizeze o astfel de întrecere? „Arădenii” veniți să lucre pă platforma ind. de vest aduși cu Taxi-Maxi și omeniți de falca cu pița de binevenit? Onor „Mr. Suhajda” de la CJ? Sau „Țărănoii” (citiți Jmecherii) ce și-au schimbat odată cu intrarea în politică, adidașii din vinilin și blugii cumparați de la țiganii din Obor , cu Armani/Hugo Boss și la fiecare frază adaugă „…în pxxa mea”??? Mâncătorii de ciorbă de burtă pe post de delicatesă „gastronomică”? Cioca Boca care încă mai are noroi de Pecica sub unghii și-i lucește bărbia când iese din restaurant?
   .
   PS – Apropo, luați de cetiți d-aci Mr Suhajdă: „Au xxe siècle, on définit généralement et vaguement la gastronomie comme une manière particulièrement attentive, souvent considérée comme élitiste, de cuisiner et, surtout, de déguster des aliments, „avec pour piliers l’art de la cuisine et l’épicurisme”

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.