duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci decese corelate cu Covid, astăzi, la Arad. Medic șef Terapie Intensivă: „Ne confruntăm cu cel mai necruțător val din toată pandemia!”

  de Special Arad | 6 octombrie 2021, 6:32 PM | Sănătate | Știri Arad

  1

  Comunicat. Medicii arădeni trag un semnal de alarmă: cinci pacienți – internați pe Anestezie și Terapie Intensivă au pierdut astăzi lupta cu virusul SARS CoV-2 după ce au ajuns la spital în stare gravă, necesitând de urgență loc în terapie intensivă.

  ”Ne confruntăm cu cel mai necruțător val din toată pandemia! Marea majoritate a pacienților ajunge la spital în stare critică, cu afectare pulmonară de peste 80% și cu saturații foarte mici! Am pierdut astăzi cinci pacienți! Am pierdut o tânără de 29 de ani care avea afectare pulmonară în proporție de 95%.

  Pacienții nu erau vaccinați și sufereau și de alte afecțiuni medicale precum diabet, afecțiuni cardiace, hipertensiune, obezitate morbidă. În acest val, majoritatea pacienților se prezintă la spital abia din a noua, a zecea zi de boală, când necesită direct terapie intensivă. Am devenit tot mai neputincioși în fața acestui virus crunt – organismul nu mai reacționează la tratament, iar oxigenul nu mai ajută! Ne luptăm cu un virus extrem de parșiv și fac apel la cei de acasă să se vaccineze, iar în cazul în care sunt diagnosticați cu COVID-19 să vină din primele zile la spital! ”, spune prof.univ.dr. Teodora Olariu, medic șef Secție Clinică Anestezie și Terapie Intensivă II.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.