CFR pune la bătaie 4,5 milioane euro pentru schimbarea la față a Gării de Nord Timișoara

  de Special Arad | 17 septembrie 2019, 1:07 PM | Regional

  1

  Gara de Nord, poarta principală de intrare în Timişoara pe cale ferată, îşi schimbă faţa pentru anul în care oraşul de pe Bega va aştepta turiştii în Capitala Culturală Europeană.

  Regionala CFR Timişoara a lansat licitaţia în Sitemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pentru refacerea faţadei, modernizarea interiorului şi a peronului, cât şi pentru amenajarea unei piaţete cu fântână arteziană, în faţa staţiei. CFR a pus la bătaie 4,5 milioane de euro din fondurile Regionalei Timişoara. Licitaţia a fost lansată pe SEAP. Conform proiectului, se va reabilita faţada (va avea un aspect nou), acoperişului, se vor face reperaţii la platforme, la accesul pe peron, peronul 1 şi în tunelul pietonal, se va schimba instalaţia de iluminare. Se are în vedere şi eliminarea pierderilor mari de căldură, prin montarea unei instalaţii cu panouri fotovoltaice, refacerea instalaţiei centralizate de aer condiţionat, ventilaţie şi încălzire. De asemenea, se va amenaja o piaţetă în faţa staţiei, în zona unde se află acum magazinul Profi. Se vor planta copaci, se vor pune bănci, se va amenaja şi o fântână arteziană.

  sursa: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. și cu ce îi încălzește asta pe arădeni? oricum ne deplasăm prea mult la Timișoara pentru chestiuni care prin alte părți sunt considerate banalități în orașe cu 177.000 locuitori. Dacă trendul continuă, ajungem “colonia” lor (cam ceea ce dorea “înțelepciunea faraonica” nu?), iar tăntălăii de noi, arădenii, am cam validat această politică cu stampila “tatov”

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.