sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cecilia Irimie, DSP Arad: „Nu sunt doar eu cea amenințată, ci sunt și colegii mei”. Angajații DSP Arad, terorizați de comportamentul directorului economic. „Ministerul nu face nimic”

  de Ioana Costaș | 9 ianuarie 2024, 6:11 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  Iuliu Gheorghe Penzeș, în față cu colegii săi

  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad stă pe un butoi de pulbere după incidentul de astăzi din sediul instituției, unde directorul economic adjunct, Iuliu Gheorghe Penzeș, a îmbrâncit-o pe directoarea instituției, Cecilia Irimie. Urmare a incidentului, Penzeș a părăsit instituția, iar Irimie a chemat Poliție, iar ulterior s-a deplasat la sediul IPJ Arad unde a depus o plângere împotriva directorului economic adjunct.

  Angajații DSP Arad au ieșit în fața instituției, în semn de protest față de comportamentul directorului economic adjunct, dar și a nepăsării Ministerului Sănătății atunci când vine vorba despre numele Iuliu Gheorghe Penzeș. Și nu e ca și cum angajații sau directoarea DSP Arad nu au făcut nimic în această privință. Au mers la București, au mers la minister, au prezentat problemele pe care le au cu directorul economic adjunct, însă, se pare, mai marilor ministerului nu prea le-a păsat de situația de la DSP Arad, pentru că nu s-a luat nicio măsură, iar acum nu trece lună fără scandal în sediul instituției, personajul principal fiind, întotdeauna, același. Scenariile se mai schimbă câte puțin.

  Au mers la minister

  „Este absurd că nu s-a luat nicio măsură. Am fost cu doamna directoare la minister și nimeni nu a făcut nimic. Cei de la minister nu ne ajută chiar deloc. Nu putem decât să stăm în fața instituției până se rezolvă problema. Domnul director ne amenință și ne jignește încontinuu. De un an și jumătate. Vine la lucru, ne ceartă, face scandal și pleacă”, a declarat una dintre angajatele DSP Arad.

  După ce a îmbrâncit-o pe directoarea Cecilia Irimie și a plecat, Iuliu Gheorghe Penzeș a revenit la locul de muncă, iar în fața instituției a dat de angajații DSP Arad care nu mai vor să lucreze alături de el. „De câte ori m-ați făcut proastă?”, a venit întrebarea uneia dintre angajate. O alta i-a reproșat directorului economic adjunct: „Și eu am fost amenințată. M-ați împins, m-ați îmbrâncit”.

  Cecilia Irimie, directoarea DSP Arad a explicat, la întoarcerea de la IPJ Arad – unde a depus o plângere împotriva directorului economic adjunct – de la ce a pornit întreg scandalul: „Astăzi, la solicitarea mea, domnul director, care, uitați, și acum stă și ne filmează, referitoare la activitatea pe care a desfășurat-o serviciul dânsului, am cerut să-mi dea o notă informativă, să spună cum stăm la capitolul contabilitate pe anul 2023. Dânsul a refuzat. I-am făcut o hârtie scrisă pe care a refuzat să o primească.

  Deplasându-mă în birou, la colegii de la supraveghere, unde era și dânsul, pentru a-i înmâna acea hârtie și pentru a primi un răspuns până mâine, dânsul mi-a adus foarte multe acuzații, injurii, inclusiv a sărit să mă agreseze fizic, începând de la aceste filmări pe care le face în toată instituția. Nu sunt doar eu cea amenințată, ci și colegii mei. M-a și lovit, m-a îmbrâncit, noroc cu colegii care au fost alături de mine. A avut un comportament nedemn de funcția pe care o deține. Am depus o plângere la Poliție și așteptăm rezultatul”.

  „Mi-a smuls telefonul din mână”

  Pe de altă parte, directorul economic adjunct spune că directoarea instituției i-a smuls telefonul din mână, dar că nu a îmbrâncit-o.

  Am participat la o ședință a comitetului director la care mi s-au pus două puncte: una am rezolvat-o repede, la a doua am început să-mi prezint opiniile și la un moment dat am fost oprit. Atunci eu am plecat. Mi s-a făcut o hârtie de două pagini prin care să motivez eu de ce am plecat. De ce nu, din moment ce nu am fost lăsat. Acea hârtie a ajuns la colegi și doamna director i-a pus să semneze că eu nu sunt de acord să primesc acea hârtie. Eu, de fapt, doream să-și urmeze cursul normal și legal, să ajungă la București și să ajung eu în comisia de disciplină, ca să le pot spune lor ce s-a întâmplat. La un moment dat, am scos telefonul și am filmat cum doamna director colectează semnăturile pe o hârtie care oricum trebuia să aibă drumul, mă rog, ce se cerea pe acolo.

  La un moment dat, ea a venit spre mine, mi-a smuls telefonul din mână și în acel moment eu am pus mâna pe ea, ea ținea telefonul foarte îndepărtat, după care s-a întors, l-a dat la un alt coleg, dar nu a vrut să mi-l dea pentru că acel telefon conține foarte, foarte multe informații cu privire la activitatea DSP-ului în sine. De aici începând, mi-am recuperat telefonul, totul este filmat și am plecat cu gândul de a ajunge la Poliție să amprentez acel telefon. Nu este pentru prima dată când mi-au luat sau mi-au distrus telefonul. Nu am îmbrâncit-o, se vede și pe film. Am pus mâna pe ea ca să facă bine să-mi dea acel telefon. Acest caz este similar cu cel de acum un an în care iar am fost pus în situația în care să fiu eu cel care trage ponoasele”, a spus Iuliu Gheorghe Penzeș.

  DSP Arad nu este la primul scandal în care protagonistul este directorul economic adjunct. La începtul lunii decembrie 2023, Iuliu Gheorghe Penzeș a tăiat lanțul gardului ce împrejmuiește curtea DSP Arad pentru a putea ieși din mașina, directorul economic adjunct motivând că a recurs la această metodă deoarece Constantin Cătană – fostul director al DSP Arad – l-a blocat cu autoturismul.

  La începutul lunii februarie a anului trecut, directorul economic adjunct al DSP Arad a fost detașat la DSP Galați după ce a venit la lucru cu un aparat cu electroșocuri pe care l-a folosit pe un coleg.

  În luna noiembrie 2022, între Iuliu Gheorghe Penzeș și Constantin Cătană – șef al serviciului resurse umane la acel moment – a avut loc o altercație în sediul DSP Arad.

  Citește și: Sindicatul SANITAS cere Ministerului Sănătății să trimită de urgență Corpul de Control la DSP Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ministerul nu face nimic. Domnule au conducatoare de loc de munca, ce doar isi spune directoare. Pai daca esti conducator de munca si ai un angajat care este violent la servici, strangi probe, ii dai 3 sanctiuni in intervalul legal (bineinteles corect juridic, departamentul juridic avand un rol important) si il dai afara (conform cod muncii, legislatie, etc.). Dar trebuie sa existe director (adevarat, nu papusa de paie), serviciu juridic (nu papagali pe care ii mananca avocatii la proces, ca doar nici ala dat afara nu o sa accepte). Sau domnul in cauza trebuia sa fie numit (si o stie) si a venit doamna (numita de altcineva) si de aceea isi permite sa faca asa ceva, ca e sigur ca doamna nu are curaj sa-l concedieze, ca sa nu supere mai sus. Zic si eu, ca se mai intampla la stat.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Dincolo de circul prezentat,remarcati,va rog,ca directorul interimar Irimie,membru PSD sustinut de dl Fifor ,”cere hârtii” nu „solicita documente”.
   Nivelul intelectual este atat de jalnic incat,automat au loc scene de aces gen.Nu a fost nici o agresare,a fost o impingere a directorului economic,in dorinta de a-si recupera telefonul.Telefon”pretios”,care contine filmulete despre nemunca din DSP,despre porbagaje pline de daruri nemeritate,despre pierderea notiunii de MUNCA intr-o institutie de stat. Desigur,muncesc cei care nu au pile…

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Astia sunt varful de lancie al coruptiei si escrocheriilor din SCJUA. O gasca de penali notorii care fac tot felul de escrocherii si pe care militia din cadrul IPJA le musamalizeaza. De la achizitii frauduloase și până la fraudarea tuturor concursurilor posibile, fie ca vorbim de cele la angajare sau de cele pentru obtinerea examenelor de specialitate sau primariat la medici. E o cloacă penală care nu mai poate fi anihilata de organele din judet, decat de la centru, asta daca nu or fi si aia ca si astia, si bineinteles daca se vrea.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.