joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce s-ar întâmpla cu Terra, dacă mâine ar dispărea, brusc, omenirea?

  de - | 11 septembrie 2015, 9:40 AM | Stuff | Video

  0

  Te-ai gândit ce s-ar alege de Pământ dacă oamenii ar dispărea? Pentru cei care se gândesc şi la alte probleme dincolo de cărei maimuţe darwiniste îi rămâne contul actual de Facebook, există o explicaţie de aflat. Impactul nostru asupra Pământului este incontestabil, dar cu siguranţă dacă am dispărea, cuvântul care ar defini Terra cel puţin o perioadă ar fi: haos.

  Pentru început, ne gândim la centralele electrice care ar rămâne fără combustibil, adică adio lumină şi orice dispozitiv pe bază de electricitate. Aşa ar fi posibil ca vieţuitoarele rămase în viaţă să poată scăpa cu uşurinţă, nemaifiind ţinute în ţarcuri împrejmuite cu garduri electrice, după cum arată ASAPscience în videoclipul publicat pe YouTube.

  deserted-places-23-2222

  Asta înseamnă că peste un miliard de porci sau vaci şi peste 20 de miliarde de pui ar putea să evadeze pentru a găsi ceva de mâncare. Fără oameni, aceste animale fie vor muri de foame, fie legea junglei va face să fie mâncate de pisici sau câini. Ca într-un lanţ trofic, câinii şi pisicile vor fi la rândul lor mâncate de animale sălbatice precum coioţi, lupi sau tigri. Vestea „bună” e că măcar şobolanii şi gândacii care depind la fel de mult de noi vor avea un sfârşit rapid, relatează Adevărul.

  946909_10151374427821957_718020536_n

  În ceea ce priveşte marile oraşe, fără electricitate străzile vor deveni râuri în oraşele cu hidrocentrale şi baraje sau vor fi acoperite de iarbă şi mai târziu de o întreagă pădure. În timpul acesta caselor le va fi suficientă o scânteie ca să ardă una după alta, iar în zonele rurale dacă nu vor veni incendiile de hac, termitele sigur o vor face.

  abandoned_city_by_manged-d5dmqw5

  Tot ceea ce înseamnă metal, de la maşini la poduri sau alte clădiri, va începe să reacţioneze cu oxigenul şi umiditatea din aer şi se va degrada rapid.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.