marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce iubit e baronul de Arad, Nicolae Ioțcu! Aproape o mie de persoane au „onorat” invitația la ziua sa de naștere

  de Alin Olteanu | 20 octombrie 2014, 8:04 AM | Pamflet | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Mă întreabă nepotul meu: „Auzi, la o zi de naștere se fac invitații sau vine cine dorește?”. Gândindu-mă puțin, îi răspund: „În general, la o zi de naștere se invită. La onomastică vin prietenii apropiați, fără să fie invitați”. Insistă nepotul: „Dar sunt și excepții?”. Mă gândesc din nou…: „Sunt! Excepțiile sunt oamenii aceia care i-ai văzut la televizor. Politicieni în general. La zilele de naștere ale acestora, ca și la onomasticile lor, se invită. Nu merge nimeni neinvitat (fac o glumă pe care nepotul meu nu o înțelege: „poate procurorii…”) Însă, se fac sute, chiar mii de invitații. Fără număr, la grămadă! Dar de ce mă întrebi?” Răspunsul vine sec: „Că e plin facebook-ul de fotografii de la ziua lu unu, Ioțcu. Toată lumea se laudă că a fost acolo, că a fost multă lume, că n-au avut loc mașinile să parcheze. Că s-a ținut la Moara cu Noroc. Știi, Slavici a scris Moara cu Noroc. E vreo legătură între restaurantul unde și-a ținut ăla ziua și marele nostru scriitor? Dar cum de are atâția prieteni?! E tare tipul dacă are bani să facă chef pentru mulțimea de oameni care a fost!”. „Știi – îi spun nervos deja- încă nu înțelegi exact despre ce e vorba. Dar o să crești și poate o pricepi”. El: „Da. Aș vrea să am și eu atâția prieteni. Să-mi aducă cadouri. Dar, eu, când mă duc la ziua lor, ce trebuie să le dau? De unde o să am bani să le duc la toți câte ceva, înapoi. Ar trebui să fiu milionar! Ce taaaare! Îmi doresc să ajung și eu așa”. Eu: „Gata. Am spus gata. Dar, totuși, să știi că mulți merg la ziua de naștere a politicienilor, din obligație. Să fie văzuți sau să-și plătească anumite datorii…”

  Rămân în sfârșit singur… Într-adevăr a fost ziua de naștere a lui Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad. A sărbătorit-o la „Moara cu Noroc” (lângă Ineu) – restaurant- hotel pe care îl are în proprietate. Invitați: fără număr… aproape o mie dacă nu cumva mai mult. Drumul județean între Seleuș și Ineu, aproape blocat din cauza mașinilor care nu au mai avut loc de parcare în incintă. Invitații, așezați la mese în două săli, la parter și etaj. Fiecare după mărime… Sorin Blejnar – fost șef ANAF – cu Cătălin Predoiu (fostul ministru al Justiției), Gheorghe Falcă (da, da, chiar dușmanul – acum putem pun ghilimelele – lui Nicolae Ioțcu) cu unul și cu altul, consilierii județeni, primarii cu primarii (din tot județul), neamuri pe bune, neamuri de conjunctură, prieteni, prieteni de conjunctură, dușmani, dar nedeclarați deocamdată (până ce Ioțcu e la putere), șefi de instituții descentralizate, vânători, oameni de afaceri care lucrează cu banii din licitații, secretare, oameni de ordine, consilieri personali, jurnaliști (doar câțiva), parlamentari, dinozauri, amante ale unora (asta nu știu sigur, dar bănuiesc!), consilieri  locali din municipiul Arad, majoritatea angajaților din CJA, plus unii care suntem convinși că au mers de frică… Cine n-a fost? N-au fost prea mulți pesediști, n-au fost ultimele achiziții ale PDL, de la PP-DD, adică Remus Guțu și Cătălin Țițirigă, n-a fost vicele CJA Adrian Țolea, nici familia Pistru n-a fost.

  Despre ce s-a vorbit? Păi asta chiar n-o știm. Însă, dacă facem un calcul simplu, îl întrebăm pe președintele Consiliului Județean Arad: „Cum ați reușit să vorbiți cu toți invitații, domnule președinte?”. Nu de alta dar, dacă e să acordăm un minut fiecăruia dintre cei care v-au adus cadou, așa cum e prevăzut în „Codul bunelor maniere”, ar ieși fix o mie de minute, sau pe aproape. Ei bine, astea o mie de minute, împărțite la 60, ca să obținem numărul orelor, ar da 16 virgulă ceva. Or, știm sigur câ nu ați stat de ieri (sâmbătă) de la ora 19 până la ora 11, a doua zi,duminică, când oamenii merg la Sfânta Slujbă!?

  Cadourile? Ei bine, pe asta chiar n-avem cum s-o știm. Dar, cu ușurință, ne putem imagina. Și numai dacă luăm toate sticlele de valoare și le ducem la o societate care se ocupă cu vânzarea lor, obținem ceva de „vis”…

  De ce nu ne-am dus? Vezi aici: http://specialarad.ro/e-ziua-lui-nicolae-iotcu-tu-ce-cadou-i-ai-oferi/. Totuși, îi spunem și noi baronului, că așa e creștinește: La mulți ani!

  Știre în permanentă actualizare pentru că e nevoie să se știe, mai ales copiii noștri să afle, că doar dacă ești politician sau om de afaceri de succes, îți poți permite și îți dorești (păcat că ai murit, maestre Freud!) să organizezi o asemenea manifestare.

  Să dăm Cezarului… Și Falcă, și Căprar, și Măduța au organizat chefuri „imense”. N-au fost la nivelul ăstuia a lui Ioțcu, dar s-au „chinuit” și ei.

   

   

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si a achitat factura pentru masa celor 1000 de persoane ?O fi primit cadou si vitei, si purcelusi cu fundita rosie……….
   Si a operat trocul compensand la plata, cadourile primite ? Si-atunci, a garantat fiscul pdl-ist-o-psd-ist cum ca „trocul” urmeaza a fi reglementat in regim de urgenta si retroactiv in Codul fiscal ?

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Probabil ca asa a cugetat ca poate sa dovedeasca prin intermediul numarului de invitati, trei lucruri:
   1. Cum ca e un candidat ce prezinta siguranta la vot fata de posibila candidatura a lui Iustin Cionca.
   2. Cum ca nu ii pasa de „servicii” si dimpotriva sunt amici.
   3. Cum ca degeaba au asteptat altii sa treaca la psd caci de fapt psd-ul (Maduta si posibil sponsorizatul Mihuta) e deja al lui !

   +6 voturi
   +1
   -1
  3. CE FACTURA D-LE? ACOLO E EVAZIUNE MAXIMa la HANUL MOARA CU NOROC. Nu merge nimeni in control pentru ca e a lu’ domnul IOTCU si a gastii lui de prieteni. DAR V-A VENI SI VREMEA LUI!!! V-A ajunge si el putin la INTREBARI !!!!! NU I-L INTRABA NIMENI PE IOTCU DE UNDE ARE AVEREA!!?….FACUTA DIN SALAR DE PRESEDINTE CJ?

   +11 voturi
   +1
   -1
  4. Dar cum se face ca am auzit ca au fost si multe fete bisericesti pe-acolo pe la Moara….a de fapt poate au trecut doar sa binecuvante mancarea,bautura si pe robii sai,ce mai atatea discutii ca doar a fost chiar si vicarul eparhial,fostulprotopop de Sebis,si alti pupincuristi in straie de ebrietate(pardon…sfinte)

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.