Sorin Blejnar află astăzi, chiar de ziua lui, dacă va merge la pușcărie

  de Special Arad | 13 septembrie 2016, 10:08 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat, marţi, chiar de ziua lui de naștere, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistrații de la Curtea Supremă decid dacă Blejnar va merge la pușcărie pentru cinci ani, în dosarul „Motorina”.

  Fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat, în iunie 2016, de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare cu executare în dosarul “Motorina”, în care este acuzat alături de soții Radu și Diana Nemeș de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.
  Instanța a mai decis că Blejnar nu are voie să exercite pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare, mai multe drepturi civile, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcțiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcții de conducere în cadrul autorităților statului cu competențe în domeniul fiscal.
  În același dosar, soții Radu și Diana Nemeș au fost condamnați la 9 ani închisoare, respectiv 7 ani închisoare.
  Fostul ofițer DGIPI Florin Secăreanu a primit 5 ani închisoare, aceeași pedeapsă fiind aplicată și în cazul lui Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor și vicepreședinte al ANAF.
  De asemenea, au fost condamnați și administratori ai unor firme implicate în mecanismul de evaziune fiscală: Lucian Florin Ionescu — 5 ani; Mihai Buliga, Andrei Jugănaru, Dumitru Preda, Ovidiu Moldovan și Pavel Ghișe — câte 7 ani închisoare; Dumitru Chirvăsitu — 8 ani, Mariana Vrânceanu — 6 ani, Nicolae Belba — 3 și 6 luni închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.
  Judecătorii au mai decis ca SC Excella Real Grup SRL să plătească 900.000 lei amendă penală, urmând ca firma să fie dizolvată, iar SC Inkasso Jobs SRL trei amenzi penale de 700.000 lei, 500.000 lei și 800.000 lei, plus dizolvarea companiei.
  Celelalte firme implicate în dosarul de evaziune fiscală au fost condamnate la câte 700.000 lei amendă penală și acestea urmând să fie dizolvate.
  Instanța a admis în parte acțiunea civilă formulată de ANAF și i-a obligat pe Sorin Blejnar, soții Nemeș și ceilalți inculpați din dosar să plătească suma de 242.642.205 lei, reprezentând despăgubiri civile, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii (majorări, dobânzi și penalități) calculate până la data executării integrale a plății.
  În vederea achitării acestor sume, judecătorii au dispus menținerea sechestrului asigurător pus pe bunurile și conturile inculpaților și firmelor condamnate în dosar.
  Totodată, în cazul soților Nemeș, instanța a decis confiscarea specială cu privire la suma de 13.212.000 dolari SUA.
  Decizia nu este definitivă.

  Sursa: rtv.net

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … marea majoritatea oamenilor traiesc in dispret fata de ceilalti si nu au o minima decenta si putin respect fata de nimic si fata de nimeni, apar asemenea indivizi, la fel cum au aparut si sobolanii din centrul Aradulu, in ”echipa”, nu asa razlet.Traim intr-un oras si intr-o tara in care sobolanii ne mananca si la propriu si la figurat.Multe nu mai sunt de spus, in curand se va asterne o tacere mare peste tara asta plina de sobolani.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.