Catastrofă de proporții pe Coasta de Azur! Cel puțin 13 persoane au murit (Foto/Video)

  de - | 4 octombrie 2015, 1:42 PM | Internaţional

  0

  Cel puţin 13 persoane au murit în urma unor furtuni extrem de violente, urmate de inundaţii masive, care au avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în sud-estul Franţei, în zona Coastei de Azur.

  Bilanţul provizoriu este de 13 morţi şi cinci dispăruţi, potrivit prefecturii departamentului Alpes-Maritimes, Aproximativ 70.000 de case sunt afectate de întreruperi ale electricităţii.

  Zonele cele mai afectate sunt Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins şi Theule sur Mer.

  Potrivit datelor furnizate de Institutul Météo-France, sâmbătă seară, în intervalul orar 19.00-22.00, în oraşul Cannes s-au înregistrat precipitaţii de 180 de litri pe metrul pătrat, în Mandelieu-la-Napoule 159 de litri pe metrul pătrat, iar în Valbonne (Biot) 100 de litri pe metrul pătrat.

  Potrivit calculelor Primăriei din Nisa, în 48 de ore, în zona litoralului a plouat cât media specifică lunii octombrie, respectiv 10% din cantitatea anuală de precipitaţii.

  Sute de vehicule au fost luate de ape şi de noroi, unele ajungând în Marea Mediterană.

  Unele maşini au fost purtate de ape până în mare. Este foarte spectaculos…, au fost salvate multe persoane, acum trebuie să prevenim fenomenul jafurilor în zonele sinistrate“, a afirmat David Lisnard, primarul oraşului Cannes, citat de site-ul publicaţiei L’Express.

  Preşedintele François Hollande a anunţat că se va deplasa duminică dimineaţă în zonele sinistrate, împreună cu ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

  Exprim solidaritatea naţiunii cu familiile şi apropiaţii victimelor inundaţiilor din zona Alpes-Maritimes“, a transmis Hollande.

   

   


   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.