Catastrofă în Germania! Numărul morților crește de la o zi la alta și a ajuns la peste 130

  de - | 17 iulie 2021, 1:23 PM | Internaţional

  0

  Numărul morților continuă să crească în Germania, după inundațiile masive din ultimele zile. Potrivit ultimelor estimări, peste 130 de persoane și-ar fi pierdut viața iar echipele de intervenție se așteaptă ca numărul victimelor să fie și mai mare. Se menține de asemenea pericolul prăbușirii barajelor sau revărsării apelor peste acestea, scrie dw.com.

  „Situația rămâne dramatică”, a afirmat premiera landului Renania Palatinat Malu Dreyer la Trier. În prezent, în Renania Palatinat peste 90 de persoane și-au pierdut viața, alte 43 au murit în landul Renania de Nord-Vestfalia.

  „Este groaznic cât de mulți oameni au murit în această catastrofă.” Salvarea oamenilor din casele și locuințele lor este îngreunată de accesul foarte dificil la acestea. “Sunt provocări foarte mari pentru echipele noastre de intervenție, care lucrează fără pauză”, a subliniat Dreyer.

  Ea a adăugat că guvernul federal a promis ajutor imediat celor afectați, mulțumindu-i vicecancelarului Olaf Scholz pentru prezența la locul dezastrului. “Pagubele suferite în localități sunt imense”, a mai spus ea, insistând că acestea nu pot fi acoperite doar de autoritățile regionale și că ajutorul de la nivel federal ar fi neapărat necesar.

  Fără rețea de telefonie mobilă în multe zone
  În regiunile afectate de inundații, numeroase persoane nu pot fi contactate. Rețelele de telefonie mobilă sunt parțial nefuncționale. Doar în regiunea Ahrweiler din nordul landului Renania Palatinat 1300 de persoane erau considerate deocamdată dispărute. Râul Ahr s-a revărsat în mai multe locuri, inundând și distrugând clădiri, străzi și poduri. Extrem de grav afectată a fost localitatea Schuld an der Ahr.

  Numeroși localnici s-au refugiat pe acoperișurile caselor lor iar poliția a folosit elicoptere pentru salvarea acestora. Potrivit Ministerului de Interne, la fața locului s-au aflat 15.000 de membri ai pompierilor, poliției, armatei și organizațiilor de ajutorare.

  Pe lângă Ahrweiler, distrugeri masive s-au înregistrat și la Erftstadt, la sud de Köln, în Renania de Nord-Vestfalia, precum și în zona din jurul orașului Euskirchen. Și acolo s-au prăbușit mai multe case, după ce au fost cuprinse de apele revărsate. Mai mulți oameni au murit, dar nu se cunoaște deocamdată numărul exact al victimelor. Există de asemenea apeluri de urgență din zonă, pentru că unii oameni nu și-au părăsit locuințele sau au revenit prea devreme la ele.

  Ministra Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a declanșat alarma de catastrofă pentru unul din cele mai grave dezastre naturale care au lovit Germania în ultimele decenii, după un ciclon care a lovit țara timp de mai multe zile.

  Sursa: dw.com

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.