marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Uraganul Dorian a omorât cel puțin 5 persoane în Bahamas. Se apropie periculos de Florida | Video

  de - | 2 septembrie 2019, 9:34 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: ajc.com)

  În Statele Unite pericolul încă pluteşte deasupra coastei de Est. Uraganul Dorian şi-a intensificat puterea, ajungând de categoria 5, cea mai mare de pe scara Saffir-Simpson, care măsoară astfel de fenomene, potrivit stirileprotv.ro.

  Uraganul a lovit duminică Bahamas cu ploi torenţiale şi vânturi cu viteze de circa 300 de kilometri pe oră, un nivel fără echivalent în istoria acestui arhipelag din Caraibe, relatează AFP.

  Uraganul de categorie 5, considerat „catastrofal” de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center – NHC), a atins ţărmul la Elbow Cay, pe insulele Abacos din nord-vestul Bahamas, creând valuri distructive de până la 7 metri înălțime. La ora 11:00 seara (06:00 ora României) uraganul era la 220 kilometri de coasta Floridei, scrie hotnews.ro.

  UPDATE

  Uraganul Dorian urmează să ajungă marți și miercuri în Tampa și Orlando, estul statului Florida, iar apoi acesta va urca către cele două Caroline și statul Virginia, cel mai probabil vineri. Vestea bună este că uraganul scade în intensitate pe măsură ce se apropie de statul Virginia, însă statele Florida și Carolina de Sud sunt în continuare sub stare de alertă, scrie fanatik.ro.

  VEZI AICI LIVE unde se îndreaptă uraganul Dorian minut cu minut.

  UPDATE

  Uraganul Dorian continuă să lovească cu vânturi feroce Bahamas, de mai bine de 24 de ore. Cel puțin 5 oameni au murit și 13.000 de case sunt distruse complet sau avariate. Apa oceanului a pătruns pe uscat, în unele locuri a ajuns la acoperișurile caselor și, împreună cu vântul, a provocat o catastrofă fără precedent, scrie digi24.ro.

  Furtuna a mai scăzut în intensitate, este acum uragan de categoria 4, dar situația rămâne extrem de periculoasă. Vârtejul uriaș are rafale extrem de puternice – de peste 260 de kilometri pe oră, dar se deplasează foarte încet, aproape în pas de om. Este așteptat spre sfârșitul zilei de marți sau miercuri în sud-estul Statelor Unite. Întâi se va face simțit în Florida, apoi în Georgia și Carolina de Sud.


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.