Update 2MAE anunță că, printre cei 35 de morți în tragedia de la Genova, unde un pod imens de pe autostradă s-a prăbușit, se află și un român | Foto-Video

  de Special Arad | 14 august 2018, 2:43 PM | Internaţional | Topic special

  1

  O porțiune a unui pod al autostrăzii A10 s-a prăbușit astăzi la Genova, au anunțat pompierii, care cred că mai multe mașini au căzut în gol, scrie AFP. Zeci de morți, anunță serviciile de ambulanță, preluate de agenția Adnkronos, citată de Reuters.

  Podul s-a prăbușit dintr-o dată la orele prânzului, la oră de vârf. Aproximativ 200 de metri din pod este segmentul care s-a prăbușit.

  Potrivit pompierilor, sub dărâmături sunt mai mult de 20 de autoturisme, fiind raportate și scurgeri de gaze. Toate vehiculele de urgență disponibile au sosit la fața locului, precum și echipele de câini, experții în căutare și salvare în resturile urbane. Echipele de salvare din Piemont sunt, de asemenea, pe drum.

  Din primele informații, se pare că podul s-a prăbușit în jurul orei prânzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni. Pompierii spun că sunt mai multe mașini sub dărâmături și se tem de scurgerile de combustibil și de riscul de explozii. Sunt efective numeroase ale echipelor de interventie la fața locului.

  Podul Morandi este construit in anii 60 și are peste 50 metri înălţime. Bucata căzuta are si ea zeci de metri, titrează digi24.

  Autoritățile din Italia caută supraviețuitori și se tem că numărul victimelor va fi mare, pentru că sub viaduct există case.

  UPDATE

  Un nou bilanţ al tragediei anunţă 35 de morţi şi 13 răniţi. Totodată, zece persoane sunt date dispărute.

  UPDATE 2

  Ministerul Afacerilor Externe anunță, prin intermediul unui comunicat de presă că, printre victimele tragediei de la Genova (Italia) se numără și o persoană de cetățenie română.

  „Având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Echipa consulară mobilă îşi va continua activitatea de asistenţă pe tot parcursul nopţii şi va menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane, şi le doreşte celor răniţi însănătoşire grabnică (…) Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe, citat de publicația news.ro.


  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.