joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape de catastrofă! Două trenuri încărcate cu combustibil au fost aproape de coliziune după ce un mecanic s-a îmbătat și a adormit

  de - | 10 iunie 2023, 6:25 PM | Naţional

  2

  Două trenuri de marfă care transportau materiale combustibile au fost la un pas să se ciocnească frontal în gara Sighișoara, după ce unul dintre mecanici a adormit și a trecut peste un macaz, scrie clubferoviar.ro.

  Incidentul a avut loc joi dimineață, însă nu a fost raportat imediat.

  „Unul dintre trenuri transporta combustibil, iar celălalt îngrășăminți chimici. Unul dintre mecanici adormise și consumase înainte băuturi alcoolice. Marfarul pe care acesta îl conducea depășise semnalul roșu care ordona oprirea, a trecut peste un macaz și a continuat drumul. Din fața sa venea un alt marfar. Autoritatea de Siguranță Feroviară ne-a transmis că ambii mecanici de tren au frânat și în acest fel s-a evitat coliziunea. De menționat este că incidentul feroviar a avut loc la ora 4 dimineața și nu a fost transmis de către compania CFR Infrastructură pe scară ierarhică. Aceasta a raportat incidentul către structurile competente de cercetare abia 12 ore mai târziu. Acest lucru a făcut mai dificilă colectarea informațiilor și a probelor pentru a se stabili cauzele incidentului”, scrie digi24.ro.

  Potrivit clubferoviar.ro, mecanicul care a adormit avea sistemul de protecție INDUSI izolat. Acest sistem are rolul de a nu permite unei locomotive să depășească semnalul pus pe roșu. Trenul, care aparține OTF Grup Feroviar Român SA a trecut peste macaz și a intrat pe linia în care venea din sens opus trenul OTF CER-Fersped SA, ce urma să tragă în stația CF Sighișoara, la lina 4.

  Potrivit clubferoviar.ro, cele două trenuri, care transportau motorină și îngrășământ chimic, aveau, împreună, o cantitate de materiale combustibile mult mai mare decât camionul care transporta azotat de amoniu care a explodat la Mihăilești, în 2004, provocând moartea a 18 persoane.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am lucrat in aceasta meserie 30 si de ani ,.Stop continuități in meseria de mecanic de locomotiva celor cu drept de pensie .Pot rămâne in alte funcții care nu sunt cu SC (siguranța circulației) ,adică revizori sau șefi tura. Pușcărie, nu merita mecanicul care a făcut asta ,pușcărie merita cine la angajat pensionar ,cine la autorizat pe funcție ,si cine ia dat avizele medicale si psihologice

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.