Cât timp rezistă noul coronavirus pe suprafețe? Între 4 ore și 2-3 zile

  de Dan Lazăr | 2 aprilie 2020, 12:04 AM | Naţional

  0

  Noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

  După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem șterge bine cu substanțe obișnuite de curățat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou.

  De asemenea, spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul Covid 19. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.

  Aceste rezultate subliniază atât importanța spălatului frecvent pe mâini, cât și dezinfectarea suprafețelor, notează MS.

  Infomațiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.