luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cât te costă viața în fiecare oraș al lumii. Cel mai scump e în Zürich: 3.600 dolari pe lună

  de - | 18 septembrie 2015, 1:13 PM | Stuff

  0

  Cel mai scump oraș din lume este Zürich, potrivit unui studiu al UBS Group. Ca să trăiască aici o familie de trei persoane are nevoie de minim 3.600 dolari în fiecare lună.

  Următoarele două orașe în topul vieții scumpe sunt Geneva și New York: o familie de trei persoane are nevoie de 3.500 de dolari lunar, respectiv 3.340 dolari, ca să-și plătească toate cheltuielile, mai puțin chiria, scrie Bloomberg.

  Costul vieții în București este estimat de UBS la 1.500 de dolari pe lună, aici fiind inclus un coș minim de cumpărături care conține 122 de bunuri și servicii. Capitala României ar fi a treia cea mai ieftină locație dintre marile orașe ale lumii, după Kiev și Sofia.

  Alte orașe accesibile ca și costuri de viață ar fi Mumbai, New Delhi, Sydney sau Auchland.

  Potrivit UBS Group, Bucureștiul ar fi cel mai ieftin oraș de vizitat de către turiști, într-o excursie de tip city break: te costă sub 300 de dolari să stai aici peste weekend. Urmează Sofia și Bangkok.

  -1x-1-1x-1 (1)-1x-1 (2)-1x-1 (3)

  Sursa: Realitatea.net

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.