Carina, îngerașul care luptă ca să rămână pe Pământ. A ajuns în Turcia la tratament, dar „războiul” cu boala nu s-a sfârșit aici

  de Andreea Daniela B. | 5 January 2021, 3:38 PM | Povești despre oameni | Topic special

  0

  Copiii sunt niște îngeri pe Pământ care își încep aventura la naștere. Cei mici aduc bucuria în sufletul oamenilor și pot să treacă prin orice inimă, fie ea chiar și de „gheață”. Despre Carina am mai scris și credeam că lupta ei va avea un final fericit până acum, însă lucrurile nu au fost deloc așa. Micuța de doar trei ani și-a petrecut Crăciunul într-un spital din Turcia unde luptă zi de zi pentru viața ei. Mama micuței, Roxana, i-a fost alături, dar jumătate din suflet îi era acasă, la Arad, unde o așteaptă încă o fetiță de doar un an, Amira.

  Citește și Carina, o fetiță de nici trei ani cu o boală cruntă! Micuța trebuie să ajungă la Viena pentru a avea o șansă la viață

  Carina are un neuroblastom situat în burtă, al treilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la copiii sub 5 ani

  Din cauza sistemului sanitar din România, diagnosticul Carinei a fost pus după multe teste, la o clinică din Timișoara. Odată aflată vestea, micuța avea nevoie să ajungă la Viena pentru a putea să își continue lupta și pentru a avea mai multe șanse de supraviețuire. Stadiul IV în care se afla deja boala ei a făcut totul mult mai dificil, iar pandemia a ținut-o în țară. Totuși, soarele a răsărit și pe strada Carinei în data de 8 decembrie 2020, când după multe eforturi și după ce mulți au donat pentru micuță, aceasta a urcat într-un avion privat care avea ca destinație Turcia. Într-un final, după șase luni în care a stat în spital alături de mama ei și sora mai mică, Carina a putut să plece spre Istambul, la spitalul Acibadem Maslak.

  Însă orice „rază de soare” se plătește…

  Carina a ajuns la spital, dar acum duce două lupte. Una pentru bani, cealaltă pentru sănătatea ei. Pasul spre vindecare costa nu mai puțin de 120.000 de euro. Este nedrept ca un copil să plătească doar ca să trăiască, dar Carina le dă putere tuturor prin zâmbetul ei și prin forța de care dă dovadă. Micuța nu se teme, însă mama ei da. Este vorba despre o luptă grea care te face să te simți neputincios, mai ales când banii, unii pe care nici măcar nu îi ai, sunt singura șansă prin care îți poți salva copilul.

  „Din păcate costurile se ridica la un nivel și mai înalt (n.r. față de banii strânși până acum), mai avem nevoie de imunoterapie care o va ajuta enorm de mult, dar costurile acesteia se ridică undeva la peste 120.000€. Am hotărât să publicăm mai departe cazul cu speranța că se vor mai aduna bani pentru a începe procesul de tratament. Carina acum se află în tratament, mai exact tratament de chimioterapie, care durează 5 zile. Starea ei este una bună și din fericire nu are reacții foarte rele, mănâncă și este activă!”, ne-a povestit Roxana, mama Carinei.

  Chimioterapia va fi urmată de operație. O operație grea, dar care o va face pe Carina să se apropie măcar puțin de viața pe care ar fi meritat-o de la început, o viața de copil, o viață plină cu jocuri și fără spitale. Carina merită să fie alături de familia ei, de sora ei mai mică și de ceilalți copiii pe care urmează să îi întâlnească după ce se vindecă. Pentru toate acestea, micuța are nevoie de ajutorul oamenilor, mai exact de donații care să-i asigure tratamentul care i-ar putea salva viața. Fiecare sumă donată înseamnă un pas înainte, însă sunt mulți pași de făcut și familia nu îi poate face singură.

  RO22BTRLEURCRT0276896501- EURO

  RO72BTRLRONCRT0276896501- RON

  BTRLRO22 Swift

  Titular Gărdău Roxana

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.