sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Donald Trump amenință că va opri sprijinul acordat Ucrainei dacă va fi reales președinte

  de - | 16 iunie 2024, 6:51 PM | Internaţional

  0

  Fostul președinte american Donald Trump a criticat sprijinul militar și financiar acordat de SUA Ucrainei și a spus că va rezolva problema chiar înainte de a merge la Casa Albă ca președinte ales.

  Vorbind, sâmbătă, la evenimentul Turning Point USA, un miting de campanie organizat în Detroit, Donald Trump a susținut că el va rezolva problema ajutorului acordat de SUA Ucrainei chiar înainte de a merge la Casa Albă ca președinte, informează The Kyiv Independent.

  Trump l-a descris pe președintele Volodimir Zelenski drept „cel mai bun vânzător” pentru asigurarea unui sprijin financiar substanțial din partea SUA.

  „Cred că Zelenski este poate cel mai bun agent de vânzări dintre politicieni care a trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat Trump.

  „Iată frumusețea. Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari și ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Nu se termină niciodată. Voi rezolva asta înainte de a ajunge la Casa Albă ca președinte ales. Trebuie să o opresc”, a susținut Trump.

  Sursa citată menționează că declarația lui Donald Trump cu privire la ajutorul acordat de SUA Ucrainei nu a fost foarte precisă, deoarece un proiect de lege care prevede un ajutor extern de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost semnat de președintele american Joe Biden la sfârșitul lunii aprilie.

  Trump a declarat anterior că va opri ajutorul pentru Ucraina dacă ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024 din SUA și a susținut, de asemenea, că Rusia nu și-ar fi lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în 2022 dacă el ar fi câștigat al doilea mandat.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.