Cândva, vinurile românești erau „superioare vinurilor jugoslave, italiene și ungurești”

  de Raluca Medeleanu | 8 februarie 2015, 2:41 PM | Altădată

  0

  Nu demult, iarna aceasta, arădenii au avut ocazia să o întâlnească pe Marinela Vasilica Ardelean, așa numita „ambasadoare” a vinurilor românești, a cărui vis pentru care luptă din răsputeri, este să ducă faima vinurilor românești pe culmile recunoașterii internaționale.

  Strădania ei se datorează și faptului că, în ultimii ani, vinurile românești au devenit din ce în ce mai de calitate, lucru observat și de dr. inginer Mirela Heizer, inspector specialist la Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole. Însă problema nu este calitatea, ci anonimatul în care vinurile românești au zăcut atâția ani.

  Este de-a dreptul trist când, cunoscând situația actuală, dai accidental peste un articol dintr-un ziar prăfuit, la Biblioteca Județeană, a cărui titlu sună cam așa:

  „Calitatea vinurilor românești – Constatări din străinătate”

  Articolul din ziarul arădean„Granița”, din anul 1937, concluzionează că viitorul vinurilor noastre este „de bun augur, ce dă speranțe”.

  Da. Cândva, vinurile noastre erau renumite. România anilor interbelici își exporta vinurile în țări străine, acestea fiind considerate „vinuri foarte bine primite”, „calitativ și ca buchet superioare vinurilor jugoslave, italiene și ungurești”.

  Dar acum? …

  calitatea vinurilor romanesti ziar interbelic

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.