Concurs de vinuri între Podgoria Miniș-Măderat și Podgoria Tübingen, organizat de Consiliul Județean Arad

  de Special Arad | 6 noiembrie 2018, 4:46 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consecvent strategiei sale de promovare a Podgoriei Aradului și a produselor locale, Consiliul Județean Arad a organizat un concurs internațional de vinuri, între Podgoria Miniș-Măderat și Podgoria Tübingen (Germania). Au fost analizate 27 de probe de vin, furnizate de șase producători arădeni și patru din Germania.

  Președintele juriului a fost dr. Mirela Heizer, iar membrii juriului au fost Alina Profir, Cosmin Reaboi, Roberto Cerantola, Andrei Schmak.  Câștigătorul a fost anunțat în cadrul Festivalului Vinului, care a avut loc pe platoul din fața Consiliului Judeţean Arad.

  „Am organizat un concurs de vinuri între producătorii din Podgoria Aradului și cei din Tübingen fiindcă ne-am propus să îi aducem mai aproape unii de ceilalți și să creăm legătura dintre ei. Anul viitor concursul se va organiza în Germania. Și tot anul viitor, la Tübingen, organizăm ziua Aradului în care vom prezenta nemților români de calitate, români cu care ne mândrim, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  În urma jurizării, s-a stabilit următoarea ierarhie:

  Marea Medalie de Aur (peste 86 puncte):
  * Cabernet Sauvignon 2015 – CRAMA DAICONI
  Medalia de Aur (peste 82 de puncte):
  *Muller Thurgan 2017 CRAMA HANS ORENDI
  *Cadarcă 2016 CRAMA DAICONI
  *Burgund Mare 2017 CRAMA ȘERAN PURE WINE
  *Fetească Neagră 2015 CRAMA ELITE WINE
  *Cabernet Franc 2015 BALLA GEZA WINERY
  *Fetească Neagră/Cabernet Franc 2015 BALLA GEZA WINERY

  Medalia de Argint (peste 80 de puncte):
  *Cadarcă 2016 CRAMA ELITE WINE
  *Fetească Neagră 2016 CRAMELE MINIȘ

  Medalia de Bronz (peste 78 de puncte):
  *Mustoasă de Măderat 2016 CRAMA DAICONI
  *Traminer Roz 2016 CRAMA ELITE WINE
  *Sauvignon 2018 BALLA GEZA WINERY
  *Muscat Ottonel 2016 CRAMA DAICONI

  Alte vinuri din concurs au primit mențiunea specială a juriului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.