joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Când vor scăpa românii de măști? „E o creștere mică, nesemnificativă de la o zi la alta”

  de - | 1 iunie 2020, 8:09 AM | Coronavirus | Naţional

  0

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că epidemia de coronavirus este pe o pantă descendentă în România și o putem controla. Astfel, de la 15 iunie, oficialul întrezărește noi măsuri de relaxare. Mai mult, românii s-ar putea întoarce la o viață de „cvasi-normalitate”.

  E momentul în care s-ar putea renunța chiar și la măștile de protecție, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24. Acesta a explicat că situația poate degenera rapid și autoritățile pot readuce oricând restricțiile în discuție.

  „Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a arătat Nelu Tătaru.

  Românii ar putea renunţa la măști în funcţie de evoluţia pandemiei. „Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a mai spus Nelu Tătaru, conform gandul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.