Au tăiat până și cireșul simbol, iubit de Mihai Botez

Acțiunea Primăriei Arad numită „Curățenia de primăvară” a lăsat an de an mai multe „victime colaterale”, pe lângă copacii uscați care necesitau într-adevăr înlăturarea. Anul acesta din păcate nu reprezintă o excepție, fiind pus la pământ chiar și pomul preferat al legendarului Mihai Botez: cireșul din fața Casei Sindicatelor.
„Îi era tare drag de el! Fiind cireș, florile lui sunt un simbol japonez: sakura…”, ne-a spus Pavel Milovan, președintele clubului sportiv Seishi Budo Arad, despre cireșul îndrăgit de Mihai Botez.
Milovan ne-a povestit cum în urmă cu aproximativ 3 ani a observat că pomul începea să aibă crengile prea aproape de clădire și a dorit să îl toaleteze, însă a fost oprit de angajații de la Casa Sindicatelor, care l-au sfătuit să nu se atingă de cireș, ca nu cumva să primească amendă de la Spațiile Verzi, opinând că mai bine îi lasă pe cei de acolo să îl toaleteze.
Dar se pare că muncitorii nu s-au mai sinchisit cu toaletarea, ci l-au pus săptămâna aceasta la pământ direct.
„Pomul avea 20 de ani. Mai putea să trăiască liniștit, dar era la 20 metri de clădire. Cred că de asta i-a deranjat…”, ne-a mai spus Pavel Milovan.
Președintele clubului Seishi Budo Arad ne-a evocat și amintiri despre cireș: „Cireșul a crescut practic sub ochii noștri. Din anii 90. Noi fiind practicanți pe atunci, chiar era o bucurie, că mâncam o cireașă, două din el, făcea cireșe negre sălbatice”.
Mihai Botez – părintele judo-ului românesc
În anul 2006, Mihai Botez a fost numit Cetățean de Onoare al Aradului.
Din 2011, Ziua Judo-ului Arădean, organizată de Federaţia Română de Judo, Primăria Arad, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Judo și Clubul Sportiv Municipal Arad, poartă denumirea „Memorialul Mihai Botez”.
Chiar lângă cireșul iubit, care acum a fost pus la pământ, Clubul Sportiv Seishi Budo Arad a amplasat, în 2017, și o placă comemorativă în amintirea legendarul Mihai Botez, considerat părintele judo-ului românesc. Tot atunci, a fost amplasat în parcul din fața Casei Sindicatelor și un bust, realizat de sculptorul Dumitru Paina.
Comentariile portalului
Vorba aceea... dacă nu ai greșit niciodată în presă, înseamnă că nu ai „trăit-o”. Îmi asum criticile, dar vă subliniez că o să mai greșim. Și pentru (...)
Bătălia pentru ciolan? sau crearea unei imagini de victima a lui Cargus,o tendința de spălare, apretare, de cosmetizare adică cum s-ar spune:el a vrut, (...)
Ce "jurnalist" de top la Special Arad, e foarte profi scris articolul. Alin Olteanu wtf