miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Asus a dezvăluit cel mai ușor laptop de 14 inch din lume

  de Special Arad | 29 iunie 2022, 2:43 PM | IT

  0

  (foto: Asus)

  Asus a dezvăluit la Computex 2022 o pereche de laptopuri noi din seria Expert, inclusiv cel mai ușor notebook de 14 inch (35,56 centimetri) din lume. Este vorba despre Asus ExpertBook B9 și Asus ExpertBook B7 Flip. Această ofertă ușoară este Asus ExpertBook B9, un laptop de afaceri de 14 inch care cântărește doar 880 de grame datorită unui șasiu din aliaj de magneziu. Asus ExpertBook B9 arată cu adevărat ispititor pentru profesioniști.

  ExpertBook B9 (cod de produs B9450CBA) poate fi extrem de portabil – are și o grosime de 14,9 mm – dar Asus promite că nu reduce colțurile în ceea ce privește hardware-ul din interior și performanța de care este capabil. În acest scop, obțineți cel mai recent procesor Intel Alder Lake (a 12-a generație), modele până la Core i7 vPro (cu grafică integrată Iris Xe) și două SSD-uri în configurație RAID (adaptate fie pentru performanță, fie pentru redundanță) cu până la până la 4TB în stocare posibilă.

  Desigur, cei care lucrează în mișcare se vor aștepta și la un nivel bun de viață a bateriei, iar longevitatea se extinde până la 16 ore, potrivit Asus, citat de site-ul britanic TechRadar.

  Asus ExpertBook B9 este certificat cu standardul MIL-STD 810H, cu o construcție ranforsată în ciuda acestei greutăți reduse și vine cu o serie de caracteristici de securitate. Aceasta include un scut pentru cameră web, cititor de amprente, slot de blocare Kensington și multe altele.

  Tastatura de dimensiune completă a lui B9 este, de asemenea, rezistentă la lichide, în cazul în care vă răsturnați cafeaua în apropierea notebook-ului. Un alt punct interesant de remarcat este că trackpad-ul are un număr integrat (precum și un cititor NFC încorporat pentru autentificare cu glisarea unui card).

  Celălalt laptop lansat este Asus ExpertBook B7 Flip (B7402FBA). Este model de 14 inch care este un hibrid și, după cum sugerează și numele, îl puteți roti în jurul balamalei de 360° pentru a fi folosit în modurile stand sau tabletă (este un dispozitiv cu ecran tactil și vine cu un Asus Pen magnetic). Este un laptop în genul lui Samsung Galaxy Book 2 360 lansat în acest an.

  Asus ExpertBook B7 Flip se mândrește cu suport 5G ca opțiune, dar și Wi-Fi 6E și are procesoarele Intel de a 12-a generație (până la Core i7), asociate cu până la 64GB de memorie RAM. Dispozitivul are un șasiu din aliaj de magneziu-aluminiu și din nou este certificat conform standardului MIL-STD 810H pentru duritate și durabilitate.

  Laptopul B7 Flip are 11 ore de autonomie a bateriei și o mulțime de caracteristici de securitate similare cu B9 de mai sus în ceea ce privește datele biometrice (autentificare facială și senzor de amprentă). Este, de asemenea, furnizat cu Asus PrivateView, un mod de operare care estompează drastic ecranul la un unghi de vizualizare de 45° (adică cineva care se află lângă tine nu va putea distinge conținutul afișajului). ExpertBook B7 Flip permite, de asemenea, conectarea a până la trei monitoare externe.

  Atât Asus ExpertBook B9, cât și Asus ExpertBook B7 Flip vor începe de la un preț de 1.399 USD în SUA (aproximativ 1.280 de euro). Asus a spus că aceste laptopuri vor fi disponibile începând cu trimestrul trei din acest an.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.