marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ASUS ROG Zephyrus G16, noul laptop de gaming, a fost lansat

  de Special Arad | 19 iunie 2024, 7:50 PM | Internaţional | IT

  0

  Compania taiwaneză ASUS este renumită și pentru laptopurile sale de gaming. De câteva zile compania a lansat un nou laptop de gaming: ASUS ROG Zephyrus G16. ASUS ROG (Republic of Gamers) a lansat noul laptop la ASUS Always Incredible Conference din Taiwan. ASUS ROG este un sub-brand ASUS, înființat în 2006, dedicat creării celor mai bune hardware și software de gaming din lume.

  Laptopul de gaming ASUS ROG Zephyrus G16 are un procesor AMD Ryzen AI 9 HX 370. Cu un NPU încorporat pentru sarcini accelerate de AI și un GPU NVIDIA dedicat, cel mai recent Zephyrus G16 este pregătit pentru orice scenariu, de la jocuri la productivitate și multe altele – totul într-un pachet subțire și ușor. Are o grosime de 1,5 centimetri și o greutate de 1,89 kg.

  Cu ROG Zephyrus G16 ASUS intră în era computerelor AI, potrivit Liliputing. Practic noul laptop este un adevărat PC AI și datorită procesorului său AMD Ryzen AI 9 HX 370. Cu 12 nuclee, 24 fire, un NPU AMD Ryzen AI XDNA 2 încorporat capabil de 50 TOPS de performanță AI, împreună cu 31 TOPS de la CPU și grafica sa Radeon 890M integrată, noul Zephyrus G16 este pregătit pentru creșterea productivității în Aplicații AI activate, inclusiv instrumente puternice Windows Copilot.

  ASUS ROG Zephyrus G16 2024 are un procesor grafic NVIDIA GeForce RTX 4070, el însuși capabil de până la 321 TOPS (Tera Operations per Second) de performanță AI. De asemenea, editarea fotografiilor și clipurilor video, generarea de imagini și codarea sunt extrem de ușoare. În același timp, funcțiile de joc precum DLSS 3 super rezoluție, care utilizează AI pentru a crea cadre suplimentare de înaltă calitate și pentru a îmbunătăți calitatea imaginii, funcționează excelent în cele mai recente titluri.

  Acest hardware puternic este susținut de ROG Intelligent Cooling, inclusiv metal lichid pe procesor și un nou sistem de conducte termice din fibră și plasă, cu un design cu trei ventilatoare, cu ventilatoare Arc Flow de a doua generație. Nu vor fi probleme de încălzire nici la cele mai intense și lungi sesiuni de jocuri.

  Noul laptop ASUS are un șasiu din aluminiu frezat, cu o matrice personalizabilă Slash Lighting pe capac. De asemenea, are un afișaj ROG Nebula cu un ecran OLED de 16 inch (40,64 cm), rezoluția 2560 x 1600 pixeli și acceptă NVIDIA G-SYNC. Raportul de aspect de 16: 10, rezoluția de 2,5K și rata de reîmprospătare de 240 Hz sunt perfecte atât pentru jocuri, cât și pentru crearea de conținut.

  Laptopul ROG Zephyrus G16 este disponibil cu 32GB de memorie LPDDR5X-7500, împreună cu suport pentru noul standard SD Express 7.0 pentru performanță ultrarapidă a cardului SD. În plus, este primul laptop ROG care acceptă Wi-Fi 7. Bluetooth 5.4 este la bord. Laptopul are o baterie de 90 Wh. Laptopul are trei microfoane și un sistem cu 4 difuzoare cu două woofere și două tweetere.

  Asus nu a dezvăluit încă detalii despre preț, dar ROG Zephyrus G16 va fi disponibil în jumătatea din spate a anului. Pe baza a ceea ce am văzut până acum, ar trebui să ajungă mai devreme decât mai târziu.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.