luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Paștele Cailor Electrici” – rezultatul întâlnirii regionale de business cu invitații occidentali de la Tesla și cei trei crai de la răsărit, Falcă, Ando și Cionca

  de Special Arad | 5 ianuarie 2018, 1:15 AM | Pamflet

  2

  Degeaba suntem vestici când vorbim doar noi între noi, în România, despre orașele Arad, Timișoara și Reșița, și degeaba e Ando cel mai vestic.ro dintre noi toți, când e mai mult între Cionca și Falcă, cot la cot pentru câte o cauză nobilă în numele județului și al municipiului: de regulă, pentru câte o poză de grup postată pe Facebook. Cam atât (o poză) a fost și marea realizare a trioului nostru vesel la Reșița, în această primăvară, la scurt timp după Paști, la evenimentul de business cu invitați de amploare din vesticul vestic, în frunte cu reprezentanții companiilor Tesla Motors și SolarCity, respectiv invitați de nu prea mare amploare din vesticul mioritic, în frunte cu „fruncea” timișoreană și Cei Trei Crai de la Răsăritul arădean cu pretenții vestice, Gheorghe „Tutankamon” Falcă, Iustin Arghir Marinel „Napoleon” Cionca și Andrei „Șuhaida” Ando.

  Ce a fost la Reșița… rămâne la Reșița. Cert e că nu a rămas nimic în urma evenimentului de mare angajament și speranțe deșarte și mai mari pentru un boom economic în zona de vest a țării. Și mai cert de atât e că nu a mai venit, până la urmă, nimeni de la Tesla și SolarCity (companiile celebrului antreprenor, Elon Musk), decât reprezentanții companiilor Innovation 4.4, Zoetic Global, Interra Systems, Freudenberg Group, TUM și Lykke Corp, precum și politrucii locali, alături de purtătorii lor de selfie stick-uri, ca de exemplu Andrei Ando. În final, la fel de cert e că evenimentul s-a consumat categoric zadarnic, chiar dacă a fost o inițiativă de bun augur pentru un „small talk” de zile mari.

  Întrebarea cea mare pe buzele tremurânde ale tuturor visătorilor vestici a fost dacă vor fi convinse aceste companii să investească în zona de Vest a României, în urma vestitei conferințe vestice cu intitulațiunea „Open Communities for Smart and Innovative Businesses”. Nu ne pronunțăm despre situațiunea din Reșița (bănuim doar că rozul nu e culoarea generală) și nu ne pronunțăm nici despre posibilitățile Timișoarei (pentru că ne e ciudă, evident!), însă putem da un pronostic destul de clar pentru Arad: vom avea, de exemplu, o gigafabrică Tesla, fix la Paștele Cailor!

  Vă întrebați de ce? Probabil pentru că nu suntem suficient de vestici pentru americani și nici nu vom fi prea curând. Degeaba au zâmbit tâmp, fără să priceapă ceva p-acolo craii noștri cei de toate zilele, Falcă și Cionca, și degeaba le-o șușotit în urechi Ando că el îi ziarist de la Vestic.

  Carevasăzică…. cu așa dimplomați, așa dimplomă:

  DIMPLOMA FALCĂ ANDO și CIONCA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • E mai degrabă arhitect, dar și designer, dacă la Marian Heredea vă referiți. Nu, nu l-au invitat și nu avea nicio treabă cu evenimentul acela (era organizat de un antreprenor reșițan). S-ar fi dus și, ce-i drept, avea ocazia chiar să însoțească delegația arădeană, dar timingul nu era bun. Era prins în proiectele proprii. Plus că… acolo se cereau factorii de decizie ale celor trei orașe, nu era o conferință pentru publicul larg. Ah, și… până la urmă, tocmai cei de la Tesla și SolarCity n-au mai venit. Se știa asta cu vreo zi înainte de eveniment.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.