duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. Medicul ortoped prins cu 20 de kilograme de cannabis va fi propus spre arestare

  de Ioana Costaș | 1 februarie 2024, 3:31 PM | Știri Arad

  0

  (foto: DIICOT)

  Medicul ortoped rezident, Robert Sima, prins ieri seară în flagrant într-una din benzinăriile situate la coborârea de pe autostrada A1, în Aradul Nou, după ce a preluat 20 de kilograme de cannabis – care au fost expediate din Spania și au ajuns în România prin intermediul unei firme de curierat – a fost reținut, iar astăzi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Potrivit informațiilor noastre, în cadrul audierilor, medicul arădean ar fi refuzat să spună ce trebuia să facă mai departe cu cele 20 de kilograme de cannabis – în valoare de 1.000.000 de lei – și nici cui aparțineau.

  Cele 20 de kilograme de cannabis cu care a fost prins medicul ortoped au fost transportate de doi indivizi pe care procurorii DIICOT Timișoara în prinseseră marți, deținând în autoturism trei colete în care era împachetat cannabisul. Pentru a-l prinde pe cel căruia indivizii trebuiau să îi predea cele 20 de kilograme de cannabis, procurorii DIICOT Timișoara au realizat, miercuri seara, un nou flagrant.

  Astfel, cei doi indivizi s-au deplasat până la Arad, oprind într-una din benzinăriile situate la coborârea de pe autostradă, în Aradul Nou. Aici îi aștepta medicul arădean. Cannabisul a fost mutat din mașina celor doi, în mașina medicului, moment în care procurorii DIICOT Timișoara și-au făcut apariția.

  Atât cei doi indivizi, cât și medicul rezident au fost reținuți ieri seară, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

  Măsurile au fost dispuse, după ce, în ziua anterioară, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant în municipiul Timișoara deținând în autoturism 3 colete conținând 20 kilograme canabis (ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui valoare de piață este de aproximativ 200.000 euro. Drogurile au fost expediate din Spania și introduse în țară prin intermediul unei firme de curierat.

  În urma investigațiilor întreprinse s-a stabilit că inculpații urmau să predea întreaga cantitate de drog de risc celui de al treilea inculpat, situație în care s-a organizat o nouă acțiune, în cursul căreia acesta din urmă a fost prins în flagrant, pe raza municipiului Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la ceilalți doi. În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, a anunțat DIICOT.

  Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara– Serviciul Antidrog și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad. Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

  Citește și: Medic ortoped arădean, prins în flagrant când primea 20 kg de droguri la o benzinărie din Aradul Nou, la coborârea de pe Autostradă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.