Update Aradul intră în scenariul roșu! Se închid localurile, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc

  de Raluca Medeleanu | 5 martie 2021, 1:46 PM | Coronavirus | Știri Arad

  1

  (foto: Sorin Lammert)

  La ora actuală se desfășoară o ședință la Prefectura Arad în care se stabilește intrarea a mai multor unități administrativ teritoriale din județul Arad în scenariul roșu. Printre acestea este inclus și municipiul Arad.

  Momentan nu a fost publicată Hotărârea prin care aflăm exact care este rata de îmbolnăvire la mia de locuitori, însă aflăm că a depășit 3.

  Așa cum prevede regulamentul pentru localitățile aflate în scenariul roșu, restricțiile sunt mai dure:

  – se închid cafenelele, barurile, restaurantele (rămâne însă posibilitatea de a consuma pe terasa deschisă, dacă localul are așa ceva)

  – se închid cinematografele, teatrele și toate sălile de spectacol.

  – se închid sălile de jocuri de noroc

  – școala se desfășoară strict pe online (excepție făcând clasele I-IV și cei din ani termnali)

  Vom reveni cu amănunte referitoare la perioada în care rămân valabile aceste restricții care vor intra în vigoare de sâmbătă, 6 martie, respectiv cu lista completă a localităților aflate în scenariul roșu din județul Arad.

  • Citește și: Premiera „One (Wo)Man Show”-ului de Zoli Lovas, concertul de 8 Martie la Filarmonică (și nu numai) – ANULATE de scenariul roșu

  UPDATE

  Măsura pentru municipiul Arad este valabilă până în data de 19 martie. Rata de incidență a municipiului este de 3,65.

  Alături de municipiul Arad, trec în scenariul roșu și Curtici, Frumușeni și Vârfurile. De asemenea, rămân în continuare în scenariul roșu Dorobanți, Șofronea, Livada, Pleșcuța, Pecica și Nădlac.

  În scenariul galben intră Felnac.

  Archiș și Zimandu Nou intră, în schimb, în scenariul verde, ceea ce înseamnă că localurile din aceste comune pot accepta oameni până la 50% din capacitatea respectivelor săli.

  Mai jos regăsiți tabelul aferent scenariilor din fiecare oraș și comună

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poate doar pentru unii sant restrictii …vecinii mei din Fantanele de la sala de nunti Kover Aplle de doua zile o tin in chefuri ..astazi(7 Martie) iar este plin de masini probabil iar o nunta sau botez..Oare de ce pentru cei cu bani nu se aplica restrictia?Sant curios cand vor sesiza cei de la Politie ca evenimentele se tin zilnic..Sau poate au noroc ca se poate incuia poarta si nu vede nimeni ce se intampla in spate la sala…Pe noi ne cam deranjeaza galagia dar indiferent cate plangeri au fost depuse niciodata nu au fost luate masuri…Speram sa se ia masuri odata…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.