sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul a primit 1500 de măști de protecție de la orașul înfrățit Hódmezővásárhely

  de Special Arad | 7 aprilie 2020, 2:48 PM | Administraţie | Coronavirus

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: adevarul.ro)

  Proverbul „Prietenul la nevoie se cunoaște” este mai actual ca niciodată. O demonstrează zilele acestea autoritățile locale din orașul maghiar Hódmezővásárhely, înfrățit cu orașul nostru, informează Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad printr-un comunicat.

  Interesat de problemele cu care se confruntă Aradul în această perioadă dificilă, primarul dr. Márky – Zay Péter a luat legătura cu viceprimarul Levente Bognar. Aflând de greutățile legate de aprovizionarea cu măști sanitare, luni, 6 aprilie 2020, partea maghiară a trimis prin vama Nădlac un transport de 1500 de măști, preluat de către directorul Direcției Generale Poliția Locală, Adrian Toma. Măștile vor fi distribuite asistenților sociali și polițiștilor locali.

  Reprezentanții celor două orașe au convenit ca Aradul să întoarcă acest gest de îndată ce vor avea posibilitatea.

  Strânsele legături de prietenie dintre cele două orașe se datorează eroului martir Tóth Sándor, cetățean maghiar din Hódmezővásárhely care a adus ajutoare în timpul Revoluției din 1989.  Din nefericire acesta și-a pierdut viața la Arad, în noaptea de 22 spre 23 decembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.