Aradul a depășit pragul de 5 la mia de locuitori! Situația Covid-19 pentru fiecare oraș și comună din județ

  de - | 31 octombrie 2020, 4:38 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Municipiul Arad a depășit sâmbătă pragul de 5 la mia de locuitori, incidența fiind de 5,01, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad. Este o creștere semnificativă, în condiția în care în urmă cu doar două zile, pe 29 octombrie, municipiul Arad avea o incidență de 4,10 la mia de locuitori.

  Sâmbătă dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de DSP Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2:

  Număr total de infectări de la începutul pandemiei până astăzi*: 5449-DSP/5282-INSP

  Număr de infectări de la ultima raportare*: 140 DSP/197 INSP

  Număr total de persoane vindecate de la începutul pandemiei până astăzi: 3550

  Număr total de persoane decedate de la începutul pandemiei până astăzi: 227

  Număr persoane decedate de la ultima raportare: 0

  Număr total cazuri active în prezent: 1672

  Număr persoane internate în spital (izolare**): 313

  Număr persoane în izolare** la domiciliu (pozitive) : 1359

  Număr persoane în carantină: 1410, iar 145 în carantină instituționalizată.

  * Numărul total de infectări, respectiv cel al infectărilor de ultima raportare, diferă în cazul raportărilor DSP Arad/INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) din cauza orelor diferite de raportare/preluare a datelor din aplicația informatică folosită de cele două instituții.

  SITUAȚIE CAZURI COVID-19 ÎN JUDEȚUL ARAD, DIN 02.07.2020 PÂNĂ SÂMBĂTĂ, 31.10.2020:

  Sursa: DSP Arad

  TOTAL persoane vindecate 02.07-prezent: 2909

  TOTAL persoane decedate 02.07-prezent: 148

  ** Conform Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, art. 3, definiţiile termenilor „carantină” şi „izolare” sunt următoarele:

  carantina persoanelor – măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, constând în separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliu sau la locația declarată de către persoana carantinată, stabilită prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei carantinate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege;

  izolarea – măsură care constă în separarea fizică a persoanelor afectate de o boală infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne și simptome sugestive, la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată, într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicării unui tratament, după caz, măsură instituită în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate pe baza consimțământului persoanelor sau, în lipsa acestuia, prin decizia individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei izolate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege;

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.