Aproape un milion de doze de vaccin urmează să ajungă în România

  de Special Arad | 13 iunie 2021, 3:05 PM | Naţional

  0

  Romania primește 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Acestea vor fi livrate țării noastre în două tranșe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroportul din Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

  Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  Centrul Național de Stocare București: 624.780 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 99.450 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze.

  Până la acest moment, țara noastră a recepționat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

  În centrele de vaccinare dozele se distribuie conform solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.