duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mai multe spații care au fost centre de vaccinare revin la destinația inițială. Cinema „Arta” e posibil să-și reia activitatea culturală de săptămâna viitoare

  de Raluca Medeleanu | 11 martie 2022, 11:43 AM | Administraţie

  0

  Pandemia a dus la modificarea destinației mai multor imobile din municipiu, fiind necesare pentru a desfășura campania de vaccinare care a debutat la începutul anului 2021. Acum, odată cu încetarea stării de alertă de pe teritoriul țării, dar și a scăderii solicitării pentru vaccinare a cetățenilor, Primăria Arad a considerat oportun să reducă numărul de centre de vaccinare din municipiu, mai ales că la ora actuală această activitate este desfășurată și de medicii de familie.

  Astfel, consilierii locali au votat în unanimitate, în ședința CLM de astăzi, 11 martie, condițiile în care se va efectua revenirea la destinația anterioară a unor spații care au fost folosite ca centre de vaccinare, ca o completare la hotărârea emisă în 27 ianuarie.

  Revin la activitatea anterioară pe această cale Cinematograful Solidaritatea, de pe strada Codrului nr. 4-2, Centrul de zi pentru vârstnici din Aradul Nou, de pe Calea Timișorii nr. 39, Sala de sport de pe str. Predeal nr.8A și Centrul de zi pentru vârstnici din Micălaca, str. Crinului nr. 16.

  Momentan singurele centre de vaccinare care au rămas deschise sunt cel de la Cinema „Arta” și cel de la Cinema „Grădiște”, unde se operează distribuirea voucherelor de vaccinare, însă din informațiile pe care le deținem săptămâna viitoare ar urma ca și Cinema „Arta” să revină la destinația sa culturală, pregătindu-se să se reia proiecțiile.

  Condițiile pentru revenirea la destinația inițială a celor care au fost aprobate în ședința de astăzi sunt după cum urmează:

  „Revenirea la destinația inițială va opera după finalizarea predării tuturor bunurilor, obiectelor, mobilierului, dotărilor, precum și a documentelor create în urma desfășurării activității centrelor de vaccinare.

  Predarea-primirea se va efectua către deținătorii legali ai imobilelor și către entitățile prevăzute de reglementările legale adoptate la nivel național, în acest sens, după aprobarea și comunicareaprocedurilor și normelor referitoare la închiderea activității centrelor de vaccinare, moment până la care aceste centre vor avea activitatea suspendată.

  Modificarea în mod corespunzător a contractului de administrare nr. 73471/21.11.2013 încheiat cu Clubul Sportiv Municipal Arad, a Contractului de administrare nr. 27024/16.04.2020 încheiat cu Direcția de Asistență Socială Arad și a Contractului de administrare nr. 78864/ 24.11.2017 încheiat cu Centrul Municipal de Cultură Arad, prin acte adiționale la aceste contracte, privind revenirea la destinația inițială a acestor spații, care momentan sunt centre de vaccinare cu activitatea suspendată temporar, se va face în același timp cupredarea imobilelor către deținătorii legali la momentul aprobării și comunicării procedurilor și normelor referitoare la închiderea centrelor de vaccinare”, se arată în noua hotărâre intrată astăzi în vigoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.