Alegeri locale în Ungaria: tată de familie, campion olimpic și primar al orașului Győr, filmat în orgii sexuale

  de E. Nola | 8 octombrie 2019, 7:21 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  Duminică sunt alegeri locale în Ungaria. Miza este mare, chiar dacă FIDESZ-ul lui Orbán Viktor este în continuare cu prima șansă. Mai ales în provincie, unde singurul oraș centru de județ aflat în mâinile opoziției este Szegedul aflat nu departe de noi. Este drept, nici capitala nu stă prea bine acum, cu o săptămână înaintea alegerilor, opoziția încercând printr-un candidat unic, sa recâștige Budapesta, un fief tradițional al centru-stângii liberale maghiare.

  Orașul Győr însă, o adevărată poveste de succes a puterii, din vestul țării – fost centru al industriei metalurgice maghiare, orașul nu a decăzut precum Reșița la noi, dimpotrivă, prin uzina Audi este într-o nouă efervescență – este păstorit de peste zece ani de o adevărată vedetă a FIDESZ-ului, Borkai Zsolt, fost campion olimpic la Seul la gimnastică, mai precis la cal cu mânere, fost secretar-general al Comitetului Olimpic Maghiar, chiar dacă în această funcție nu a prea strălucit, având în vedere candidatura pierdută a Ungariei pentru organizarea Olimpiadei din 2024.

  Fiind stăpân absolut peste Győr, nu se punea problema să fie mazilit de Orbán, acum însă, cu o săptămână înaintea alegerilor, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată.

  Vinerea trecută a apărut pe online-ul maghiar din neant un blog intitulat Avocatul Diavolului, atacând violent imaginea cam șifonată a lui Borkai, prezentându-l, împreună cu omul său de încredere – un avocat devenit bogătanul orașului în timpul mandatului campionului olimpic, de fapt mintea, cum susțin cunoscătorii, din spatele puterii lui Borkai -, într-o orgie sexuală desfășurată la bordul unui iaht, navigând pe apele croate. Autorul blogului, avocat la bază, un cunoscut „aranjor” în lumea FIDESZ-ului (cum se recomandă), susține că este la marginea puterii și a răbdării, hotărându-se în cele din urmă să dea în vileag obiceiurile nu neapărat conforme cu lozincile de amețit alegătorii din tabăra puterii simbolizate de FIDESZ-ul lui Orban Viktor.

  Avocatul Diavolului susține că Borkai este amestecat până peste cap în corupția care domnește peste tot, în cazul său în orașul pe care îl păstorește, el fiind părtaș la escrocheria prin care pământul vândut firmei Audi pentru construcția uzinei a produs sume colosale și care au ajuns în buzunarele sale și ale amicului său cu care se dădea plăcerilor anul trecut de Rusalii pe iahtul croat.

  Ar fi fost vorba de trei tinere prostituate, plătite cu 1,5 milioane de forinți pe cap (aproximativ 5 mii de euro), însărcinate și cu aducerea cocainei peste graniță.

  Șocul a fost pe măsură.

  Trei zile Borkai nu a mai apărut nicăieri, contul său Facebook a fost strict cenzurat, ca luni să apară scurt și să afirme că, da, ceva a fost, dar nici pe departe cum susține bloggerul anonim, și-a cerut scuze familiei, anunțând că nu renunță la o nouă candidatură.

  După șocul inițial a pornit la treabă și puțina presă independentă ce a mai rămas în Ungaria, începând sa scoată la iveală amănuntele acestei sordide și penibile afaceri care riscă să arunce o pată de neșters pe imaginea promovată de FIDESZ, imagine care se clădește pe valorile creștine și ale familiei, ca să nu mai vorbim de valorile naționale.

  Rămâne de văzut dacă alegătorii din Győr vor sancționa duminică viața de șef mafiot libidinos al primarului campion olimpic sau vor crede în continuare în sloganele FIDESZ, cele care împânzesc până la sufocare mediul public din Ungaria.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.