Vestea bună a zilei: a treia oară poate fi cu noroc în Piața Catedralei





E cu noroc, să sperăm, a treia oară în Piața Catedralei. De luni, muncitorii s-au pus să înlocuiască, pentru a treia oară, plăcile de andezit montate pe fostul trotuar din vecinătatea Catedralei Ortodoxe Vechi. Se și impunea scoaterea acestora, în condițiile în care cea de a doua încercare de rearanjare la nivel a plăcilor a ieșit mult mai prost decât prima.
Dacă la prima încercare de montare a plăcilor problemele erau mai degrabă generate de spaţiile lăsate între acestea şi de jocul inegal creat prin modul în care au fost amplasate, la a doua încercare, denivelarea o vedeai cu ochiul liber și o simțeai la pășit.
(Pregătiți de poză, la muncă, în Piața Catedralei)
Marți, pe soare, muncitorii firmei care execută modernizarea din Piaţa Catedralei își încercau îndemânarea pentru a treia oară. Poate de data aceasta le va ieși bine şi vor avea noroc să nu se mai întoarcă cu munca tot aici.
Buna dispoziție, optimismul nu i-a părăsit însă pe cei de pe şantier. La momentul la care am sosit noi în piață, muncitorii s-au oprit din lucru pentru a ne poza: „Faceți-ne și nouă poze și spuneți-ne unde ne putem vedea”, ne-au îndemnat aceștia, semn că montarea repetată a plăcilor de andezit nu le-a știrbit din încredere.
(Șantierul din piaţă, animat în aceste zile cu temperaturi ridicate)
Furnicarul din Piaţa Catedralei, dincolo de noroc
Vestea bună a zilei, dincolo de această a treia încercare de montare reușită a plăcilor de andezit pe trotuarul din vecinătatea Catedralei Vechi, e faptul că șantierul e un furnicar și, de la o zi la alta, vezi cum se mai face câte un pas spre finalizarea lucrărilor. Cum vor arăta la final lucrările de aici, cum se vor prezenta spaţiile verzi, băncile, pavajul de aici şi fântâna arteziană, care ar trebui să fie piesa de rezistență a acestei investiţii, şi care e momentul la care totuşi va fi inaugurată lucrarea (cu câte luni întârziere faţă de termenul anunţat în contact), rămâne pe mai departe de văzut. Noi le ținem pumnii executanților.
Vestea proastă pentru administraţia locală e că arădenii nu mai văd de mult cu ochi buni investiţia de aici, iar lucrarea a devenit subiect de ironii prin Arad, în condiţiile în care pavajul e pus şi scos în fiecare săptămână.
Mai mult de 24 de milioane de lei pentru lucrare?
Mai rămâne de văzut și dacă nu cumva suma de 24 de milioane de lei pe care Primăria Arad a fost dispusă să o plătească pentru lucrare firmei Tehnodomus nu va crește cumva cu fiecare revenire la execuțiile anterioare. Până acum, Primăria Arad nu a anunțat că va plăti sume în plus, dar nici că lucrarea a depășit deja cu două luni termenul de finalizare, ori că ce se pune azi se scoate mâine.
În fapt, oficial, nu se vorbește nimic despre Piața Catedralei. Viceprimarul Lazăr Faur face câteva descinderi pe aici și anunță pe facebook că cere refacerea lucrărilor, în timp ce primarul Călin Bibarț atinge vag subiectul în emisiunile la care participă săptămânal.
Dar ne-am obișnuit ca una dintre cele mai mari lucrări din oraș să fie trecută sub tăcere, în condițiile în care nu s-a insistat pe ea niciodată.
Ceea ce știm e ce stă scris în proiectele votate de consilierii locali: că aici vor fi 25 de bănci, 83 de arbuşti, 6 rastele pentru 64 de biciclete, 3 cişmele, 23 de coşuri de gunoi, o toaletă ecologică, 3.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, peste 60 de arbori, 10.309 metri pătraţi de alei şi zone pietonale, 1.261 de metri pătraţi de străzi şi accese carosabile, 32 de locuri de parcare (375 mp), o fântână arteziană în formă de stea (simbolul Cetăţii Aradului) și un nou sistem de iluminat public.
Citeşte şi;
Vestea bună a zilei: avem bănci în Piața Catedralei. Vestea proastă e că…
Operațiunea „pune dale, doar ca să le scoți” lovește din nou în Piața Catedralei!
Piața Catedralei, doar o mare de andezit la 9 zile înainte de termenul de finalizare
Piața Catedralei, petice pentru o lume nouă, mai bună
Ce a fost și ce a ajuns proiectul de reamenajare a Pieței Catedralei
Comentariile portalului
Ești prost informat, dar nu asta contează. Polițiștii trag lunar, cu Beretta de 9 mm, cel puțin 10 cartușe pe tragere. Așadar, Popică Sebi să stea (...)
Pă ,,bătrâna doamnă" dacă o mai țin puterile ar face bine să meargă pă centură după niște bani cinstiți, nu dân bugetul primăriei! E (...)
De peste 100 ani occidentul lupta(asa zisa lupta) ptr.stoparea acestui flagel.Fara succces,drogurile,odata cu democratia au patruns in toata lumea.Oare de ce nu pot face politicienii, (...)