marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Operațiunea „pune dale, doar ca să le scoți” lovește din nou în Piața Catedralei!

  de Raluca Medeleanu | 31 ianuarie 2024, 4:46 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  7

  După ce, în septembrie anul trecut, muncitorii au scos noile dale abia montate pe o porțiune din Piața Catedralei, iată că acum au ajuns să ia din nou aceeași măsură, de această dată chiar în partea opusă, în condițiile în care modernizarea trebuia să fie gata deja de 2 luni.

  Lucrările de la Piața Catedralei au debutat la începutul anului 2023 și trebuiau să fie gata la sfârșitul aceluiași an. Doar că șantierul a acumulat întârzieri, stricând inclusiv planurile Primăriei Arad care intenționa să inaugureze zona prin amplasarea târgului de Crăciun acolo, însă a fost nevoită să îl mute în ultimul moment în Piața Avram Iancu.

  De-a lungul desfășurării șantierului însă, au fost constatate atât de specialiști (diferiți arhitecți), cât și de mass media și cetățeni ai Aradului cum calitatea execuției lasă mult de dorit. Acest lucru s-a putut observa mai ales în ceea ce privește montarea plăcilor de andezit, care au fost decupate pe dimensiuni diferite, cârne, unele ciobite, altele puse în „valuri”.

  Dalele au avut de suferit și din cauza unei intervenții din septembrie, atunci când Primăria a decis să înceapă concomitent un alt proiect, anume să reabiliteze rețeaua de termoficare din subsol. Astfel, dalele proaspăt montate au fost scoase, ca mai apoi să fie puse la loc.

  Întrebat fiind într-o conferință de presă din decembrie 2023, primarul Aradului a preferat să nu comenteze prea mult situația lucrărilor din Piața Catedralei, afirmând doar că este vorba de o lucrare încă nerecepționată și că la finalul lucrărilor se va face o analiză asupra situației.

  dale carne piata catedralei decembrie

  Nu s-a mai așteptat până la urmă momentul recepției. Zilele acestea, cu lucrarea încă în desfășurare, a fost dispusă scoaterea dalelor de pe o altă porțiune. Mai exact, ele au fost refăcute pe o suprafață de aproximativ 2 metri lățime, adică toată partea de trotuar și drum din fața bisericii. A fost netezit terenul de sub ele și puse înapoi tot aceleași dale.

  Despre starea lor vă putem spune că unele nu au colțuri, sunt ciobite.

  Astăzi, în jurul orei 16:00, la fața locului lucrau 10 muncitori. Aceștia ne-au spus că ar urma să mai fie scoase din nou și dalele din perimetrul la care se intervenise în septembrie.

  Am cerut un punct de vedere și de la Primăria Arad, care ne-a declarat că „au fost identificate mici deficiențe ce urmează să fie remediate”.

  Amintim că proiectul tehnic pentru reamenajarea Pieței Catedralei a fost întocmit de firma timișoreană Atelier Decumanus SRL (contra sumei de 383.537 lei), iar lucrările în sine au fost câștigate de firma Tehnodomus, investiția ridicându-se la 24 milioane lei.

  Termenul de finalizare pentru această modernizare era 1 noiembrie 2023.

   

  Citește și:

  Ce a fost și ce a ajuns proiectul de reamenajare a Pieței Catedralei · Special Arad

  Operațiunea „pune dale, doar ca să le scoți” în Piața Catedralei · Special Arad

  Piața Catedralei, doar o mare de andezit la 9 zile înainte de termenul de finalizare · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. cand vezi cum sunt montate iti vine sa plangi dupa bani ; dar cine sa vada ; ca suntem in tara orbilor cu permis de conducere ; noroc ca am bifat o noua lucrare ; si se specifica ; ce frumoasa ;daca o faceau acasa plateau materialul si deranjul; in rest nimic ; cand merg in alte orase ma doare sufletul

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Auzi ca mici deficiente. O gluma. Mergeti pe directia: Metianu-Rusu Sirianu (traversare directa) Acele dungi facute cu piatra alba sunt cu aproape 1-2 cm iesite mai in afara decat placile negre/gri. Nu esti atent iti rupi capu. Eram unu din oamenii care au sustinut amenajarea unei piete de genu in Arad. Dar acum. Prefer sa vina bombele. Un gunoi de lucrare. Un cuptor imens. Hai sa vina vara

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Am impresia că orice fac turmele de șmecheri de partid proști dar mândri constituie un PERICOL la adresa noastră.
   Au un soi de relație directă cu sfântul lor”, „ochiul dracului”
   Dalele sun crăpate, se mișcă, fac zgomot ca de țambal când calci pe ele şi chiar sunt un pericol pentru trecători.
   Chiar am văzut o doamnă în vârstă care s-a împiedicat într-un colț de dală ieșit cu câțiva centimetri,
   nu știu dacă a pățit ceva mai grav. Cred că ar trebui să dea în judecată primăria
   Dalele lui Bibarț??? Lucrările publice se atribuie prin licitație unde oferta CEA MAI IEFTINA
   Încercați sa vă puneți în casă gresia cea mai ieftină din Dedeman vedeți cum va arăta după 7 ani.

   Bătaie de joc pe față. Nu cu cel ce face lucrarea e problema , că nu ar mai face așa bătaie de joc dacă nu s-ar recepționa lucrarea.
   Problema este indiferența și toleranța celor care preiau lucrarea , dar astea toate au un motiv bine întemeiat că se periau așa.

   Din 2016 – Un articol existent care merită recitit
   https://specialarad.ro/s-a-inscris-in-cursa-si-singurul-candidat-pentru-politia-lucrarilor-lui-cionca-via-bibart/

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.