duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  A murit „Warren Buffett” al Indiei. Avea 62 de ani și o avere de 6 miliarde de dolari

  de Special Arad | 14 august 2022, 12:17 PM | Internaţional

  0

  Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit „Warren Buffett al Indiei” şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică la vârsta de 62 de ani, a anunţat familia sa, informează Reuters. De profesie contabil în statul deşertic Rajasthan, Jhunjhunwala a început să tranzacţioneze acţiuni în timpul liceului, iar mai târziu a fost managerul unei firme din domeniu, RARE Enterprises. „Rakesh-ji a murit înconjurat de familie şi colaboratorii apropiaţi”, a declarat un membru al familiei pentru Reuters. Cauza decesului nu este cunoscută pentru moment.
  Promotor al celei mai noi companii aeriene indiene, compania ultra low-cost Akasa Air, Jhunjhunwala a apărut în public cu doar câteva zile în urmă. Miliardarul era căsătorit şi avea trei copii.
  Printre companiile pe care a mizat Jhunjhunwala se află şi câteva conduse de Tata Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din India. Printre acestea se află Tata Motors, fabricantul de ceasuri Titan, Tata Communications şi Indian Hotels Co, care conduce hotelurile Taj.
  „Rakesh Jhunjhunwala era neîmblânzit”, a scris pe Twitter prim-ministrul Narendra Modi.

  Sursa foto: Reuters

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.