Un preot și soția lui, morți în urma infectării cu coronavirus. Copiii lor au rămas singuri pe lume





Tragedie într-o familie din Dolj. Un preot infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces și soția acestuia a pierdut lupta cu boala. În urma lor au lăsat multă durere și suferință.
Cei doi soți s-au stins unul după altul. Pentru că starea preotului se deteriora de la o zi la alta, a fost transferat la Institutul „Marius Nasta”, din București, dar acolo a pierdut lupta cu boala. Soția sa a decedat la spitalul din Caracal. Nu erau vaccinați, iar acum, în urma lor, au rămas doi copii, de 7 și 21 ani.
„Nu s-au vaccinat, poate aveau șansă să scape, dar uite s-au dus, și soția, și el, au murit. Rămaseră copiii așa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, și a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam șanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Și astea au fost ultimele cuvinte și a murit”, a povestit o localnică.
„După ce că s-a dus el, s-a mai dus și preoteasa. Au rămas copilașii singuri. Era om de treabă, cum s-a întâmplat cu el, nu știu. Rău, rău”, spune o altă femeie.
Preotul slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj. Era singurul duhovnic din cele cinci sate ale comunei.
„N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiți. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoți pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Și dezamăgirea este mare de tot”, a declarat primarul localității Orodel, Jane Vâlcomeanu.
Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. În schimb, soția sa avea diabet, dar nu avea o formă gravă a bolii.
Sursă Digi24
Comentariile portalului
"Amenințătoare"? E clar, 😒
Totuși e bine că fraierit l-ați pus între ghilimele. Păcat că nu ați făcut același lucru cu pseudonimul. Și știți de ce? Simplu: (...)
Ce previzibil și ușor de "fraierit" ești. Îngrijorător e faptul că dai semne clare de "citire pe diagonală", stai, parcă se spune analfabetism funcțional, eh, hai (...)