66 de elevi arădeni și 32 de profesori, infectați cu coronavirus. După ce scenariu își desfășoară școlile activitatea

  de Special Arad | 24 septembrie 2021, 2:17 PM | Educaţie

  0

  Situația din localități se schimbă de la o zi la alta, mai ales atunci când sunt tot mai multe cazuri noi de infectare. Acest lucru afectează și elevii, tot mai mulți fiind nevoiți să revină la cursurile online. Cursurile în școli se organizează în funcție de rata de infectare și se desfășoară după două scenarii.

  Scenariul 1: Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori;

  Scenariul 2:
  a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
  b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special;
  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

  Situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad:

  –conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 440 unități de învățământ, cu 58752 copii și elevi cu prezență fizică;
  –conform scenariului 2.a) își desfășoară activitatea o unitate de învățământ, cu 170 elevi on line.
  Precizăm că în unitățile de învățământ în care activitatea instructiv-educativă se desfășoară conform scenariului 1, din cauza apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor (66 cazuri) sau al cadrelor didactice (32 cazuri), cu mențiunea că aceste date au fost transmise de către unitățile de învățământ în data de 21.09.2021, există următoarea situație:
  – 315 elevi își desfășoară activitatea on line, motivați medical
  – 2 clase își desfășoară activitatea în sistem hibrid
  – 53 clase suspendate
  – 1112 copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.