27 de elevi arădeni și șapte profesori, infectați cu Covid-19. Vezi scenariile de funcționare din școli

  de Special Arad | 17 septembrie 2021, 2:25 PM | Educaţie

  0

  În cursul zilei de azi a avut loc o nouă ședința a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a fost actualizată lista scenariilor privind unitățile de învățământ din județul Arad.

  Astfel, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori, după cum urmează:

  Scenariul 1– Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori ;

  Scenariul 2 -a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

  b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special;

  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

   

  Situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad:

  –conform scenariului 1 își desfășoară activitatea 439 unități de învățământ, cu 59999 copii și elevi cu prezență fizică;

  –conform scenariului 2a) își desfășoară activitatea 2 unități de învățământ, cu 99 elevi on line.

  În unitățile de învățământ în care activitatea instructiv-educativă se desfășoară conform scenariului 1, din cauza apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor (27 cazuri) sau al cadrelor didactice (7 cazuri), cu mențiunea că aceste date au fost transmise de către unitățile de învățământ în data de 16.09.2021, există următoarea situație:

  – 251 elevi din 13 clase de la diferite unități de învățământ își desfășoară activitatea on line.

  Tabelul complet se regăsește mai jos:

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.