Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a dat astăzi startul la „Zilele Academice Arădene”, cel mai important eveniment științific al instituției

  de Raluca Medeleanu | 18 mai 2017, 1:36 PM | Educaţie

  0

  Zilele Academice Arădene, cel mai important eveniment științific al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, de avergură internațională, a ajuns în acest an la ediția a XXVII-lea, debutând astăzi, 18 mai.

  Cu o întindere pe patru zile (până în 21 mai), conferința internațională „Zilele Academice Arădene” a devenit un forum deschis spre creativitate și inovație științifică. În acest an participă cu lucrări științifice un impresionant număr de 470 cadre didactice, studenți și cercetători care vor susține peste 500 comunicări științifice, în cadrul conferințelor, simpozioanelor și workshop-uri științifice, pe toate domeniile facultăților universității. Vor participa invitați din peste 15 țări, dintre care Germania, Italia, Rusia, Serbia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Ungaria.

  În urmă cu 27 de ani, Universitatea de Vest Vasile Goldiș a primit acreditare, iar prima acțiune organizată a fost această acțiune științifică, astăzi de mare amploare,  Zilele Academice Arădene, eveniment care scoate în evidență, în primul rând, activitatea științifică a universității noastre, știut fiind faptul că dezvoltarea învățământului la ora actuală nu este posibilă fără o cercetare științifică majoră, desfășurată în domeniile de activitate ale universității”, a spus prof. dr. Aurel Ardelean, rector fondator și președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

  Așa cum ne-am obișnuit, este un eveniment de înaltă ținută științifică, un eveniment internațional, de aceea limba de susținere a lucrărilor este în limba engleză. Astăzi, s-au desfășurat și se vor desfășura în continuare, pe întreaga perioadă a zilei workshop-uri, urmând ca mâine să aibă loc sesiuni de comunicare științifică ale cadrelor didactice, ale studenților, inclusiv studenților doctoranzi ale celor două școli doctorale.

  Secțiunile cadrelor didactice sunt următoarele: cercetări preclinice biomedicale, interdisciplinitate în științele medicale, chirurgicale, farmaceutice, cercetări biologice și de științe ale vieții, cercetări în medicină dentară, provocări și perspective în economia globalizată, cercetări aplicate în informatică, identitate, securitate, comunicare lingvistică și culturală în noul context european, sport și știința mișcării, noi tendințe în psihologie, pedagogie și științe sociale, perspective ale legislației naționale în contextul european. În total sunt peste 300 de lucrări ale cadrelor didactice și peste 200 ale studenților.

  Participă și delegații ale universităților partenere din străinătate, vor participa prorectori și decani de la aceste universități. Amintim Universitatea Bucovineană din Ucraina, Universitatea din Slovacia, Universitatea din Budapesta, Universitatea din Novi Sad, Academia Română – filiala Timișoara. Din străinătate, mai amintim un foarte important institut, Institutul Karolinska, din Stockholm, Suedia, cel mai important în domeniul științei din Europa”, a spus prof. dr. Anca Hermenean, prorector Cercetare a Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad și director Stiintific al Institutului de Stiințe ale Vieții al UVVG.

  IMG_9337 IMG_9338 IMG_9339 IMG_9340 IMG_9346

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad