Practică a studenţilor de la specializarea „Silvicultură” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în Parcul Natural Retezat

  de Special Arad | 10 iulie 2017, 11:05 AM | Educaţie

  0

  Studenții din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, specializarea SILVICULTURĂ au desfășurat, recent, practica de vară în cadrul Ocolului Silvic Sfanta Maria și Parcul Natural Retezat.

  În această perioadă studenții au reușit să transpună în practică cunoștințele teoretice dobândite pe parcursul anilor de studiu la disciplinele din planul de învățământ. Cu această ocazie abilitățile practice dobândite au constat în: ridicări topografice în plan a fondului foretier utilizand tehnologia GPS: Garmin, Trimble GEO XT, Stonex S8 (~100 ha în Ocolul Silvic Sfanta Maria, traseul spre Vf. Gugu din Munții Retezat); inventarierea speciilor lemnoase din cele două locații; inventarierea speciilor ierboase din cele două locații; analiza tipurilor de soluri din cadrul Ocolului Silvic Sfanta Maria; realizarea piețelor de probă (500m2) în arborete exploatabile, măsurare diametre și înălțimi; stabilirea consumului de combustibil și a timpului de forare a gropilor pentru plantarea puieților cu ajutorul motoburghiulu Stihl BT 130; determinarea rezistențelor la penetrare și forfecare pe pereții gropilor în vederea determinării tasării în urma execuției gropilor; aplicarea practică a competențelor dobândite în urma cursului de Construcții forestiere în reabilitarea Refugiului Gugu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.